Palaimintasis Teofilius sugrįžo namo

  • Teksto dydis:

Birželio 14-ąją į Šv. Mikalojaus (benediktinių) bažnyčią Kaune iš Kaišiadorių atkeliavo išskirtinės pernai palaimintuoju paskelbto kankinio vyskupo Teofiliaus Matulionio relikvijos.

„Palaimintasis Teofilius sugrįžo namo. Linkiu, kad šioje bažnyčioje, kur jis liks visam laikui, dangus būtų labai labai arti. Tegul ši vieta tampa tikra palaimintojo Teofiliaus šventove visam Kaunui“, – iškilmėse šv. Mikalojaus bažnyčioje kalbėjo Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas.

Būtent jo iniciatyva palaimintojo relikvijos perduotos seserų benediktinių vienuolyno bažnyčiai, į kurią jos atkeliavo neatsitiktinai – 1936–1943 m. T.Matulionis čia gyveno, buvo bažnyčios rektorius, seserų benediktinių vienuolyno kapelionas. Kaunui tai išskirtinė garbė, nes Šv. Mikalojus, kurio vardas suteiktas seserų benediktinių vienuolyno bažnyčiai, yra Kauno miesto globėjas.

Ketvirtadienį 12 val. šv. Mišiose Kaišiadorių katedroje Kauno seserims benediktinėms buvo perduotos palaimintojo T.Matulionio relikvijos. Iškilmingas relikvijų sutikimo šv. Mišias Šv. Mikalojaus bažnyčioje aukojo arkivyskupas Lionginas Virbalas, iškilmėse kartu meldėsi vyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius, Kaišiadorių vyskupas J.Ivanauskas. Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas, gausus būrys kunigų, seserys benediktinės ir Kauno tikintieji.

Relikvijorius su palaimintojo Teofiliaus relikvija įdėtas į specialiai tam parengtą altorių. Tikintieji visada galės matyti palaimintojo relikvijorių ir prie jo melstis.

„Visi maloniai kviečiami melstis ir dėkoti Dievui už palaimą mūsų miestui per palaimintojo Teofiliaus, buvusio seserų benediktinių rektoriaus, pradėjusio Švč. Sakramento adoraciją Kaune, užtarimą“, – kviečia seserys.

Nuo 1936-ųjų rūpinęsis seserimis, 1943 m. T.Matulionis gavo paskyrimą į Kaišiadorius ir išvyko su trimis seserimis benediktinėmis. „Po mirties jis vėl grįžta čia ir vėl rūpinasi mumis", – džiaugėsi sesuo Gabrielė.

Plačiau apie Kauno seseris benediktines ir buvusį jų kapelioną palaimintąjį Teofilių skaitykite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
SIAUBAS kokie jie visi nuo pralieto mūsų protėvių kraujo raudoni... it velniai.

Arvydas Brunius

Arvydas Brunius portretas
Daeje iki durnumo raudonskverniai eikit dirbti dikaduoniai! mano nuomone

To Gedos Turekit,

To Gedos Turekit, portretas
Jeigu jūsų gyvenimo esmė-cemento maišiukas ir dažai, tai nuoširdžiai linkiu, kad tas tobulas tuščiaviduris jūsų fasadas užsipildytų turiniu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių