Kodėl iš anksto buvo slepiamas L.Stankūnaitės dalyvavimas teisme?

Šiandien Vilniaus apylinkės 2 teismui sugrįžus prie A.Ūso bylos, buvo didelis netikėtumas, kai posėdyje pasirodė ir parodymus davė Laimutė Stankūnaitė. Iš anksto skelbtame liudytojų sąraše jos nebuvo.

Prašė Kriminalinė policija

Bylos teisėjas Andrius Cininas portalui 1kaunodiena.lt teigė, kad L.Stankūnaitės dalyvavimas buvo slepiamas, nes to prašė ją sauganti institucija – Kriminalinės policijos biuras. L.Stankūnaitė yra valstybės saugoma liudytoja.

A.Cininas sakė negalįs pakomentuoti, kada jau buvo žinoma, jog L.Stankūnaitė liudys būtent šiandien.

Ar nebuvo vėl pateikta prašymų dėl galimybės L.Stankūnaitei liudyti nuotoliniu būdu? „Tokių problemų jau nebuvo nuo vasaros”, – tvirtino A.Cininas.

Iki šiol du bandymai teisme apklausti L.Stankūnaitę baigėsi nesėkmingai.

Paskutinis teismo posėdis neįvyko dėl teisėjo A.Cinino ligos. Dar ankstesnis posėdis žlugo, nes jame nepasirodė L.Stankūnaitė. Jos advokatas G.Černiauskas aiškino, kad klientė į teismą neatvyko dėl galimai jai iškilusių grėsmių.

Būtent dėl jų L.Stankūnaitė anksčiau yra du kartus buvo prašiusi ją apklausti nuotoliniu būdu. Teismas tokį prašymą abu kartus atmetė.

Žadėjo kviesti tik darželio darbuotojas

Praėjusią savaitę paskelbta, kad į pirmąjį bylos posėdį po vasaros pertraukos bus kviečiamos liudyti tik L.Stankūnaitės dukros darželio auklėtojos – Danguolė Norkuvienė, Sigita Pupelienė ir Aldona Kilinskienė.

„Nieko nežinau apie tai, kad mano klientė išvis nebūtų kviečiama liudyti“, – portalui 1kaunodiena.lt praėjusią savaitę sakė jos advokatas Gintaras Černiauskas. Jis spėliojo, kad L.Stankūnaitė bus kviečiama vėliau.

Bylos teisėjas A.Cininas portalui kaunodiena.lt tuomet teigė, kad L.Stankūnaitė bus kviečiama į vieną artimiausių teismo posėdžių, apie šios dienos liudijimą tąkart neužsiminta.

L.Stankūnaitės žodžius vadina melu

Drąsiaus Kedžio motina ir L.Stankūnaitės dukros močiutė Laimutė Kedienė, paklausta, ką mano apie tokį L.Stankūnaitės slapstymą, tik patraukė pečiais. „Ką aš čia galiu vertinti? Kaip L.Stankūnaitė sugalvoja, taip ji ir daro. Nuo mūsų niekas nepriklauso”, – sakė moteris. Ji teigė nesuprantanti, kas gali grėsti L.Stankūnaitei ir nuo ko ją reikėtų saugoti.

L.Kedienė labiau jaudinosi dėl to, kad jai su vyru vis nepavyksta pasimatyti su anūke. „Nors ir psichologinius kursus lankėme, kaip liepė, dabar mums jau net ir negalvojama leisti su ja susitikti”, – kalbėjo garliaviškė.

Paklausta, kaip vertina L.Stankūnaitės pareiškimą teisme, kad Kedžių namuose ji patyrė pažeminimų, kad ji buvo reikalinga „tik valgyti padaryti, išplauti indus“, L.Kedienė stebėjosi.

„Jau net nenoriu klausytis, kai ji taip šneka. Taigi yra kaimynai, jie gali patvirtinti. Aš per tuos trejus metus, kol ji su mumis gyveno, nė blogo žodžio jai nesu pasakiusi. Jeigu ji ką nors sako priešingai, tai yra melas. Juodas melas”, – neigė L.Kedienė.

Teismui paskelbus, kad kitame posėdyje kviečiama liudyti onkologė Laima Bloznelytė-Plėšnienė, L.Kedienė sakė galinti tik padėkoti jai už drąsą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piliete

piliete portretas
Stankunaite yra valstybes paslaptis ha ha ha ne ji vaiksciojanti informacijos bomba. Neduok dieve ji sprogtu, tai visa sistema paspringtu sudais.

siaubas

siaubas portretas
kaip cia buvo,kad kedodaunai prasnaude-gal ligu issekintos arkliagalves nutrijos susivelino su isakymais........

nuomone

nuomone portretas
na tikrai kaip ta Neringa sako: cirkų cirkas mūsų teisėsaugoje. Apsimelavusi , patikrinta melo detektoriumi ir toliau meluoja sau stankūnaitė, akivaizdu, kad be tarptautinių teismų neišspręsime šios problemos.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių