Klounai sergantiems vaikams dalijo šypsenas

Socialinių klounų turas, liepos 12-27 dienomis keliaujantis po Lietuvos ligonines ir vaikų namus, aplankė ir sergančiuosius Kauno klinikinėje ligoninėje bei Kauno klinikų Vaikų ligų klinikoje.

Du strikinėjantys raudonomis nosimis pasipuošę aktoriai šypsenas kėlė ne tik vaikams – buvo linksma ir gydytojams, vaikų tėvams. Į žaidimą įsiliejo visi, esantys aplink – muzikos garsai, muilo burbulai, spalvingi balionai, šokiai, pokštai ir džiaugsmingas krykštavimas ligonines patalpas pakeitė neatpažįstamai.

Programos „Klounai be sienų“ kuratorė Viltautė Žemelytė atskleidė, kad svarbiausia netrukdyti ligoninės personalui dirbti savo darbo. Šie aktoriai vaikus sugebėjo pralinksminti nesukeldami suirutės.

Socialiniai klounai tik retais atvejais rengia pasirodymus ar spektaklius. Paprastai jie individualiai bendrauja su vaikais, atsineša žaislų. Jie gali dirbti tik turėdami aktorinio meistriškumo gebėjimų ir psichologinį pasirengimą, baigę mokymus.

Klouno terapijos efektyvumą gydymo procese pripažįsta pediatrai ir patvirtina moksliniai tyrimai.

„Mes lankome vaikus kiekvieną savaitę, tai sistemingas darbas“, – teigė V.Žemelytė.

Programa „Klounai be sienų“ Lietuvoje prasidėjo 2010-aisiais metais Vilniuje, o šiuo metu keliauja į mažesnius miestus. Turo metu Lietuvoje planuojama aplankyti 15 skirtingų įstaigų, nuvažiuoti daugiau nei 1500 kilometrų, pabendrauti su beveik tūkstančiu sergančių ar be tėvų meilės augančių vaikų.

„Klounai be sienų“ kviečia savanorius prisijungti prie projekto ir rugsėjo mėnesį planuoja surengti klounų atranką Kaune bei Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
gaila, kad kiekvieną saviveiklininką šiandien vadina klounu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių