Kleboniškio tiltas pakrikštytas A. Meškinio vardu

Bevardis tiltas Kaune, automagistralėje Vilnius-Klaipėda, nuo gruodžio vadinsis jo statytojo inžinieriaus Alfonso Meškinio vardu.

Iki šiol prie Kleboniškio miškelio esantis tiltas dažnai vadintas Kleboniškio tiltu.

"Ministerijai tiko ir neoficialusis tilto pavadinimas – Kleboniškio, bet buvo ieškoma, kaip pagerbti inžinierių A. Meškinį. Tai nėra bandymas primesti visuomenei kitą pavadinimą, o būdas pagerbti žmogų, prisiminti visuomenei jo darbą, nuopelnus“, – portalui 1kaunodiena.lt teigė Susisiekimo ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis.

Ministerijos atstovų teigimu, suteikti tiltui A. Meškinio vardą prašė grupė Lietuvos Respublikos Seimo narių, Lietuvos Respublikos garbės kelininkai, Vilniaus ir Kauno tiltų statytojai.

Ministerija pažymi, kad A.Meškinis buvo ne tik vienas žymiausių Lietuvos tiltų statytojų, bet rezistencijos ir Sąjūdžio dalyvis, karys-savanoris.

Architektas urbanistas Alvydas Steponavičius idėją pavadinti tiltus kauniečiams mažai žinomų inžinierių vardais yra pavadinęs absurdiška. Sužinojęs, kad Kleboniškio tiltui oficialiai suteiktas jo statytojo vardas, A. Steponavičius pritrūko žodžių. „Vajė... Vieną sykį reikia pabaigti tuos dalykus“, – portalui 1kaunodiena.lt piktinosi architektas.

Tiltas buvo pastatytas 1964 metais, naudojant pažangiausias to meto tiltų statybos technologijas. Vėliau greta 337 metrų ilgio tilto buvo pastatytas dar vienas panašios konstrukcijos tiltas. Visiems darbams vadovavo A.Meškinis, o darbus atliko didžiausia Baltijos šalyse kelių ir tiltų statybos bendrovė „Kauno tiltai“.

2009 metų pradžioje dėl didelio eismo Vilnius- Klaipėda automagistralėje intensyvumo ir prastų oro sąlygų įgriuvo vienas iš dviejų Kleboniškio tiltų. Nuo to laiko tiltas kasmet paremontuojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
vadinkit kad ir puodu, tik ant ugnies nestatykit. Bet geriau užsiimtumėt rintu darbu, š... nemalę ir oro pilių nestatę, biezdariai savidalbybiniai!!!

kaunas

kaunas portretas
Kleboniskio tiltas liks Kleboniskio. Niekas jo nevadins Meskeno vardu

nu ir

nu ir portretas
Kiek Kaunui kainavo, tiksliau po kiek pasidarėt Kalėdom
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių