Kleboniškio tiltą siūloma pavadinti A.Meškinio vardu

Bevardį tiltą Kaune, automagistralėje Vilnius-Klaipėda, siūloma pavadinti jo statytojo inžinieriaus Alfonso Meškinio vardu. Dabar prie Kleboniškio miškelio esantis tiltas dažnai vadinamas Kleboniškio tiltu.

„Į Susisiekimo ministeriją kreipėsi Kauno rajono architektai ir Seimo nariai, todėl ministerija pateikė šį siūlymą“, – sakė Susisiekimo ministerijos atstovas spaudai Arūnas Malinovskis. Ministerija tokį siūlymą Kauno tarybos kolegijai buvo pateikusi dar vasario mėnesį.

Tiltas buvo pastatytas 1964 metais, naudojant pažangiausias to meto tiltų statybos technologijas. Vėliau greta 337 metrų ilgio tilto buvo pastatytas dar vienas panašios konstrukcijos tiltas. Visiems darbams vadovavo A.Meškinis, o darbus atliko didžiausia Baltijos šalyse kelių ir tiltų statybos bendrovė „Kauno tiltai“.

2009 metų pradžioje dėl didelio eismo intensyvumo ir prastų oro sąlygų įgriuvo vienas iš dviejų Kleboniškio tiltų. Nuo to laiko tiltas kasmet paremontuojamas.

Pagal 2003 metų Kauno tarybos sprendimą, asmenų atminimas gali būti įamžintas ne anksčiau kaip po 10 metų nuo jų mirties. A.Meškinis mirė 2004 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniškis

kauniškis portretas
na*** tas pavadinimas-Kleboniškio tiltas jis ir yra Kleboniškio tiltas

geriau

geriau portretas
geriau pakeiskit ta nesveika cecenijos aikstes pavadinima, jau girdejau gandu kad pakeis. turbut slykstesnio pavadinimo jau neimanoma. vadinkit kalnieciu aikste, eiguliu ar dar bilekaip, kad ir landsbergio... nu bet prie ko cia kazkokie cecenai?

kailiai

kailiai portretas
Joooo-L.Alėja reik pavadint vėl Stalino prosp.Rotušės a.-Lenino swer,toliau lai rikiuojas Čačensai-Ingušai,Osetai...nu ir Linkuvos arba J.Naujalio gatvę....na pavadinkit Hanusės Doktoro vardu...niu
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių