Kitąmet Kaunas sulauks 24 naujų „Solaris“ autobusų

Penktadienį bendrovė „Kauno autobusai“ ir „Solario“ atstovai pasirašė ekologiškų dujinių autobusų pirkimo sutartį. Kauno autobusų parkas pasipildys 24 naujais autobusais, kuriais kauniečiai galės važiuoti jau balandžio mėnesį.

Tokių autobusų laikinoji sostinė dar neturėjo. Jie naudos suspaustas gamtines dujas, kurios žymiai mažiau teršia aplinką. Be to, sumažės vežėjų priklausomybė nuo vienintelės kuro rūšies.

Šiuose autobusuose bus įdiegtos naujovės – naujausia keleivių informavimo ir vaizdo stebėjimo sistema, naujos kartos komposteriai, GSP įranga, kuri leis tiksliai nustatyti autobuso vietą bei griežčiau laikytis maršruto grafiko.

Šiuo metu „Kauno autobusai“ turi 199 autobusus, iš kurių į miesto gatves kiekvieną dieną išvažiuoja apie 140 autobusų. 55 autobusai yra „Solaris“, kurių vidutinis amžius – apie 7 metai. Likę autobusai seni ir juos būtina keisti.

Nauji autobusai pasieks Kauną, nes bendrovė pateikė paraišką ES struktūrinių fondų paramai gauti.

Preliminari projekto vertė – 21 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Kauno autobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

yayy

yayy portretas
Na Kaune viesasis transportas nepriekaistingas. Geri atuobusai, daug marsrutu. Bet va susisiekimas tarp Kauno rajono miesteliu (Garliava, Karmelava ir t.t.) ir Kauno yra tragiskas. Jei ne mikriukai, butu sakes isvis. Zinoma ne Kaunas kaltas, o Kauno rajono savivaldybe...

sielius

sielius portretas
ar mamutovas neuzprotestuos?

Pinokis

Pinokis portretas
Idomu kas nustato mikriuku narsrutus ir isduoda licencijas : Kauno miestas ar Kauno rajonas ???? Manau, kad miestas.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių