Kioskų ir paviljonų prekeiviams – trečdaliu mažesnė rinkliava

Kauno miesto taryba patvirtino mažesnį mokestį kioskų ir paviljonų prekeiviams – vietoj 10 litų už kvadratinį metrą jie mokės 7 litus per mėnesį.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į smulkiųjų verslininkų prašymus.

Svarstant šį klausimą ketvirtadienį miesto taryboje įsiplieskė aštrios diskusijos. Vieni argumentavo, kad Lietuvoje mažėja smulkiųjų verslininkų, todėl būtina juos skatinti, kiti teigė, kad sumažinus tarifą miesto biudžetas neteks pajamų.

Klausimą pristačiusi savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėjos pavaduotoja Sonata Šėlienė pripažino, kad dėl prekeiviams palankaus sprendimo miesto biudžetas iki metų pabaigos neteks 20 tūkst. litų.

„Leiskime užsidirbti žmonėms. Suma, kurią prarasime, nėra tokia didelė miestui. Žmonės tikrai perka daržoves kioskeliuose, stovinčiuose daugiabučių kvartaluose“, – siūlymui pritarė vicemerė Orinta Leiputė.

Tuo metu S.Šėlienė teigė, kad mažesnis mokestis kioskų ir paviljonų pardavėjams gali sukelti žmonių, prekiaujančių nuo laikinųjų įrenginių (vežimėlių, stalų ir pan.), nepasitenkinimą. Pastarieji turi mokėti 5 litus už dieną, kai prekybos plotui skiriama 3 kv.m., todėl ši rinkliava gali pasirodyti neproporcingai didelė, palyginti su kioskų prekeiviams taikomu tarifu.

Vis dėlto buvo nuspręsta rinkliavą kioskų ir paviljonų perekeiviams sumažinti.

Kauno miesto savivaldybės duomenimis, per šių metų antrąjį ketvirtį buvo išduoti 538 leidimai prekiauti, tuo pačiu metu pernai – 462 leidimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kanietis

Kanietis portretas
Šaunuoliai "tvarkiečiai", gerai balsavo.

jo

jo portretas
Kai eini nuo fontano link salos taip baisiai tie kioskai atrodo,apsiure,apleisti..pirma tegul aplinka susitvarko paskui nuolaidu laukia.

Daiva

Daiva portretas
Labai šaunu,nors kartą palaikė smulkiuosius.iš vežimėlių prekiaudami sumoka tik tą mokestį,o kioskai už šiūkšles,elektra,dezinfą ir apsauga.Ačiū socialdemokratams nors kartą už protingą supratimą,kad smulkieji išsilaiko savo šeimas,ir neprašo pašalpų,gaila kad Matjošaitienei labiau priimtini prekybos centrai.bet ačiū kad gerai viskas baigės.SĖKMĖS KITUOSE SPRENDIMUOSE KAUNIEČIŲ LABUI.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių