Pradedamas prasčiausios Kauno gatvės remontas

  • Teksto dydis:

Prasčiausia miesto gatve tituluojamas Raudondvario plentas turi būti sutvarkytas iki rugsėjo pradžios – tokią užduotį kelininkams iškėlė Kauno miesto vadovai.

Prasčiausia miesto gatve tituluojamas Raudondvario plentas turi būti sutvarkytas iki rugsėjo pradžios – tokią užduotį kelininkams iškėlė Kauno miesto vadovai. Šiuo metu 7 kilometrų ilgio gatvėje vyksta paruošiamieji remonto darbai.

„Pradedame darbus pačioje prasčiausioje Kauno gatvėje. Nepiešiame oro pilių, darbus atliksime už įkandamą miestui kainą. Stengsimės, kad gatvė taptų pravažiuojama iki mokslo metų pradžios", – pabrėžė Kauno vicemeras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas" atstovas Povilas Mačiulis.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, tikslas Raudondvario plento remontą užbaigti rugsėjo 1-osios yra realus.

„Dabar vyksta lietaus nuotekų sistemų valymas, dujotiekio kapų šalinimas. Bendrovė „Kauno energija" perkloja blogiausios būklės Raudondvario plentą kertančias trasas. Taip pat pradėtas medžių genėjimas, keičiami gatvės bortai. Vėliau bus pradėti šaligatvių tvarkymo darbai", – šiuo metu vykstančius ir dar planuojamus darbus vardijo A. Pakalniškis.

Gatve neapsiribos

Vicemero P.Mačiulio teigimu, tvarkant Raudondvario plento dangą, nebus apsiribota tik pačia gatve – dėmesio sulauks ir šaligatviai, ir įvažiavimai į šią magistralinę gatvę.

„Pėsčiųjų perėjos bus įrengtos pagal šiuolaikinius reikalavimus – su nusileidimais nuo šaligatvių, pažymėtais akliesiems pritaikytomis dangomis. Bus patogu ir neįgaliesiems, ir mažylius vežimėliais vežiojančioms kaunietėms", - sakė už miesto ūkį atsakingas vicemeras.

Griežta kontrolė

„Raudondvario plentas tapo beveik nepravažiuojamas, todėl jį buvo būtina pradėti remontuoti kuo skubiau. Požemines komunikacijas prižiūrinčios bendrovės blogiausiose vietose jau sutvirtino gatvės pagrindus. „Remix" aparatui pabaigus darbus, įvairiose išasfaltuotos gatvės vietose imsime mėginius ir įvertinsime, ar paklotame asfalte yra pakankamas bitumo kiekis, ar gerai sutankinti pagrindai. Sugriežtinome darbų kontrolę, todėl atliktus darbus vertinsime itin akylai", - teigė bendrovės „Laboratorinių bandymo centras" direktorius Gediminas Kunčinas.

Pasak G. Kunčino, paklotai asfaltbetonio dangai bus suteiktas trijų metų garantinis laikotarpis. Jeigu atsiras broko, jį savo lėšomis privalės ištaisyti darbus vykdanti bendrovė „Kauno tiltai". Raudondvario plente kelininkai dirbs ir dienomis, ir naktimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raudodvario plento gyventoja

Raudodvario plento gyventoja portretas
Pagaliau sulaukėm šventės...Džiugu matyti dirbančius kelininkus,bet, kad per tokį trumpą laikotarpį kokybiškai būtų atlikti darbai,- sunku patikėti...?

trrr gal šiksi

trrr gal šiksi portretas
Tai jo. Juozapavičiaus prospektu važiuoja tik lengvieji ir viešasis- ten atremontavo iš pagrindų. Raudondvario plentu važiuoja pakrauti sunkvežimiai- paremixsuosim kad verksniai apsiramintų, ir sakysim kad "juk sutvarkėm". Pavasarį visas "remontas" bus aiškus.

Užpelkis

Užpelkis portretas
Paskaičius komentarus, reikia pripažinti, kad žiniasklaida savo misiją - kvailinti žmones - atlieka puikiai. Eiliniam Lietuvos žmogui viskas blogai - ir gatvės duobėtos, ir Maximos per mažos, ir degtinė per brangi, ir oras per karštas, ir dienos per ilgos - veikti nėra ką... Jūs geriau knygą paimkite paskaityti, nes greičiausiai nuo brandos egzaminų jos nebuvote atsivertę. Kad ir V. Petkevičiaus "Gylės nuotykiai Ydų šalyje". Labai pamokanti knyga.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių