Kelininkai Kauno gatves vadavo iš ledo gniaužtų

  • Teksto dydis:

Kai oro temperatūra vis dažniau nukrenta žemiau nulio laipsnių, į gatves išvažiuoja ir daugiau kelininkų ekipažų. Šį kartą teko darbuotis iki paryčių.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Kaune termometras rodė apie 4 laipsnius žemiau nulio. Šaltukas palietė ne tik automobilių langus, bet ir miesto gatves. Kelininkams teko vaduoti gatves iš ledo gniaužtų tam, kad išaušus rytui būtų galima saugiai pasiekti darbą.

„Atsižvelgiant į sudėtingas oro sąlygas, Kauno gatvės pasidengė ledą tirpdančiu druskos sluoksniu – barstymo darbai visame mieste buvo vykdomi nuo 2 iki 5 valandos“, – apie šios nakties darbus skelbė Kauno miesto savivaldybė.

Druskos mišiniu pirmiausia barstytos pagrindinės Kauno gatvės, tiltai ir viadukai. Vėliau kelininkai užsuko ir į mažesnes miesto gatveles bei techniką pasiuntė šaligatvių valymui.

Per pietus miesto gatvės ir šaligatviai atrodė sausi ir nebeslidūs.

Sinoptikai praneša, kad artimiausiomis paromis į Kauną atkeliaus dar didesnis šaltis. Naktimis oro temperatūra gali nukristi ir 9 laipsniais žemiau nulio, o dienomis prognozuojama, kad bus apie -2 laipsnius šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA, visų svarbiausia - KANTRYBĖ: sulauki atodrėkio ir - bėdos kaip nebūta; čia tik kauniečiai kažko labai nekantrūs, patys tako pasibarstyt nenori.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių