Kedžiams pateikti įtarimai dėl trukdymo antstolio veiklai

Panevėžio apygardos prokuratūra penktadienį pateikė įtarimus kauniečiams Laimutei ir Vytautui Andriui Kedžiams dėl trukdymo antstolio veiklai. Tai patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vida Bielskytė.

Įtarimus pateikė, bet neapklausė

Planuota Kedžių apklausa neįvyko, nes neatvyko jų advokatas žentas Aidas Venckus. Jis pranešė, kad nuo penktadienio išėjo atostogų ir atostogaus iki rugpjūčio 5 dienos.

Pateikus Kedžiams įtarimus, jiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kedžiams pateikti įtarimai dėl incidento kovo 23 dieną, kai nesėkmingai bandyta perduoti jų anūkę mamai Laimutei Stankūnaitei. Įtariama, kad seneliai užgriuvo vaiką ir trukdė perduoti jį motinai.

„Pagal tuos įtarimus, kuriuos mums pareiškė prokurorė, man atrodo, kad jai reiktų reikšti paįtarimus. Jūs galit pagalvoti? Mergaitę sužalojo, man dešinę ranką sužalojo, man į kojas kirto, partrenkė ant žemės, tąsė, ir dabar mums įtarimus reiškia. Reikia L.Stankūnaitei, apsauginiams ir va šitai prokurorei reikšti įtarimus“, – portalui 1kaunodiena.lt penktadienį komentavo L.Kedienė, įtarimus pavadinusi sveiku protu nesuvokiamais.

Įtarimai – ir A.Skučienei

Penktadienį pateikti įtarimus ketinta ir L.Kedienės seseriai Audronei Skučienei. Pasak V.Bielskytės, pastaroji faksu pranešė, kad yra paguldyta į ligoninę.

L.Kedienės teigimu, A.Skučienė į teismą neatvyko, nes jai buvo operuotos kojos venos. „Paskutinius pusę metų jina net dirbti negalėjo dėl kojų. Abiejų kojų venos labai išsiplėtę. Šita koja apgis ir tuoj kitą operuosis“, – portalui 1kaunodiena.lt aiškino buvusios teisėjos N.Venckienės mama.

Gresia laisvės atėmimas

Panevėžio prokurorai taip pat ketina pareikšti įtarimus buvusiai mergaitės globėjai Neringai Venckienei. Du kartus į apklausą prokuratūroje kviečiama buvusi Kauno apygardos teismo teisėja neatvyko. Vieną kartą ji pranešė, kad serga, kitą – kad jai atlikta operacija.

Panevėžio prokuratūroje tiriamos baudžiamosios bylos dėl įvykių Vilniuje ir Panevėžyje.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti N.Venckienei įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas bet kokiu būdu trukdė antstoliui vykdyti teismo sprendimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Jeigu trukdoma panaudojant smurtą ar kitokią prievartą, asmuo baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Kaltino pardavinėjus dukrą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė liepos 2 dieną patenkino N.Venckienės prašymą atleisti ją iš Kauno apygardos teismo teisėjos pareigų. Buvusi teisėja ketina rudenį dalyvauti Seimo rinkimuose.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D.Kedžio sesuo N. Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei pedofilijos byloje įtarimai nėra pateikti. Dėl šios nusikalstamos veikos kaltinamas vienintelis dabar jau miręs Andrius Ūsas. Jo byla dar nagrinėjama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas

Pranas portretas
Na kiek teisesauga gali tyciotis iš šios šeimos,jau darosi koktu.Kodel neapklausia paneles stankunaites ir jos klano,kurie akivaizdžiai draske mergaite.Ir kodel nepareikšti itarimai stankunaitei,kad apšmeiže seneli Kedi su jos pacios padaryta melyne.Mate visas pasaulis,kas yra kalti,tai juos ir bauskite,palikite senelius ir Venckiene ramybeje,žmones visada pailaikys sia šeima,gaila mergaites,ka ji patiria budama su stankunaite ir cerniausku.GEDA.

zalgyrio mociute

zalgyrio mociute portretas
NORS IR PATARIMAI PASITVIRTINO,KAD KEDIENENENORI SUSITIK SU ANUKE, NES TIPO VESKUS ATOSTOGU ISEJO, BET MANO ANUKE KAIP JI/....??)))

KODEL

KODEL portretas
Man irgi atrodo, kad jau per daug tyciojamasi is sios seimos. Kodel Stankunaitei nepareiksti kaltinimai del prievartos pries mergaite? Ir dar yra lavai daug KODEL?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių