Kedžiai baiminasi dėl anūkės sveikatos

Velionio Drąsiaus Kedžio tėvai Laimutė ir Vytautas Kedžiai prašo pasimatymų su anūke, o pamatę filmuotą medžiagą su ja nerimauja dėl mergaitės sveikatos.

L.Kedienė sako norinti pasimatyti su jos sūnaus ir Laimutės Stankūnaitės dukra nelaukiant teismo sprendimo dėl pasimatymų. Ji sakė ne tik pasiilgusi mergaitės, bet ir baiminasi dėl jos sveikatos. „Internete pasirodžiusioje vaizdo medžiagoje mūsų anūkė atrodo labai sublogusi. Gal tik pusė svorio likę“, – įsitikinusi L.Kedienė.

Vaizdo medžiaga, kurioje matyti mergaitė, pramogaujanti gamtoje su motina, įdėta L.Stankūnaitės asmeninėje svetainėje.

L.Kedienė sakė neabejojanti, kad nufilmuota jų anūkė, nors girdėjusi versijų, esą tai kita mergaitė. „Ten tikrai ji, tik labai pasikeitusi“, – mano moteris.

Ji teigė, kad vaiko teisių apsaugos specialistės niekuo negali pagelbėti Kedžiams, nes sprendimo teisė dėl pasimatymų dabar priklauso tik L.Stankūnaitei.

Jos advokatas Gintaras Černiauskas portalui 1kaunodiena.lt pirmadienį sakė, kad L.Stankūnaitė nėra nusprendusi drausti bendrauti dukrai su Kedžiais. „Tačiau ji nori sulaukti ikiteisminių tyrimų išvadų dėl Kedžių trukdymo vykdyti teismo sprendimą ir vaiko nuteikinėjimo prieš motiną, taip pat bus atsižvelgta į psichologų rekomendacijas, ar jai nebus daroma žala“, – sakė G.Černiauskas.

Jis tvirtino, kad mergaitės sveikata gera. „Ji tikrai nelaikoma pusbadžiu. Sakyčiau, anksčiau ji buvo permaitinta. Manau, ta tema išvis jau nustosime kalbėti, nes tai privatus žmonių gyvenimas“, – kalbėjo G.Černiauskas.

Kauno rajono vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėją pavaduojanti Evelina Talalienė  minėjo, kad tokiais atvejais, kai seneliai nesutaria su vaikaičių tėvais dėl pasimatymų, telieka ginčą spręsti teisme. „Vaiko teisių apsaugos specialistai tokiais atvejais tegali tarpininkauti ir padėti tartis abiem pusėms gražiuoju, bet jei tai nepavyksta, telieka bylinėtis teisme“, – aiškino specialistė.

Kedžių prašymą matytis su anūke nagrinės Raseinių rajono apylinkės teismas. Seneliai prašo leisti su mergaite pasimatyti po keturias valandas per savaitę Kauno policijos patalpose, dalyvaujant vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistei.


Šiame straipsnyje: Garliavos įvykiaiKedžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Pirma savo dukters sveikata pasirūpinkite, o tik paskui anūkės sveikata, kuri turi mamą.

turi

turi portretas
Ne mamą, o įtariamą sutenerę.

asta

asta portretas
gaila senelio, o labiausiai į kalėjimą uždarytos mergaitės, juk pas stankę baisiau negu kalėjime
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių