Kazimiero mugėje – kvapų ir spalvų viliotinis

Kauno Laisvės alėją ir Vilniaus gatvę nuo pat ankstaus ryto užplūdo Kaziuko mugės dalyviai. Šiandien – pirmoji mugės diena.

Iki pietų mugės lankytojai daugiausiai dairėsi į sūrius, pintus gaminius bei keramiką, nors ne vienam buvo labai sunku abejingai praeiti pro didžiuliuose katiluose verdamus troškinius, kepamas spurgeles.

„Gražioms panelėms – už dyką, vyrams – po 12 litų“, – šypsojosi azerbaidžanietis Ramazan Gasanov, maišydamas savo nacionalinį patiekalą – charčo.

„Esam jauni, gražūs ir neženoti”, – praeives paragauti vietoje verdamo troškinio viliojo Povilas Liaudanskas. Jo nuomone, sėkmė ir pelnas nuo pačių prekeivių nedaug tepriklauso. „Koks oras, tiek ir perka”, – įsitikinęs vilnietis.

Pajūrio atstovai Laisvės alėjoje įkurdino net laivą, o jame įrengė žuvų rūkyklą. Akį iš tolo traukė iš jos kylantys dūmai. Žvejai čia pat virė ir žuvienę.

Numalšinus alkį, toli be sustojimo nueiti nepavyksta. „Visko reikia. Ir vaikiškos kėdutės labai gražios, ir dešrų labai skanių mačiau, ir naujų medinių įrankių noriu“, – sunku buvo apsispręsti ne vienam mugės lankytojui.

Smaguriams akis vis kliuvo už daugybės ant prekystalių išdėliotų ir primygtinai kviečiančių juos paragauti įvairių formų ir spalvų meduolių. Ne vienam šypseną sukėlė ir piniginę atrakino prekeivių išmonė. Eilė nutįso prie didžiulių, net 30 cm skersmens riestainių.

Pynėjai iš vytelių šį kartą nepamiršo ir gyvūnų mylėtojų – pripynė lesyklėlių. Tautodailininkai praeivių dėmesį įspūdingų matmenų dirbiniais. Štai amatininkės Rasos Jaserskienės pagaminta ir išpuošta kraičio skrynia – net 300 litrų talpos.

Prekystaliai, palapinės nusidriekę nuo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios iki Rotušės aikštės. Dvyliktus metus vykstančioje mugėje dalyvauja 1200 prekybininkų, amatininkų, ūkininkų iš visos Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ekvadoro, Azerbaidžano.


Kainos:

Žuvienė – 5 litai

Mėsos troškinys –12-14 litų

Sūris su prieskoniais – 8 litai

Šašlykai – 12 litų

Meduoliai – 2-7 litai

5 riestainiai – 5 litai

1 didelis riestainis (30 cm) – 7 litai

Indelis keptų spurgelių – 6 litai

Kibirėlis spurgelių – 10 litų

Balta gilių kava - 4 litai

Karštas vynas – 4 litai

Bokalas alaus – 4 litai


13.30 val. pajudės Kazimiero karieta.

14.00 val. – iškilminga mugės pradžia.

Nuo 14:30-15 val. Kazimierai ir Kazytės bus vaišinami keptais paršeliais.


Šiame straipsnyje: Kazimiero mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
sedim darbe ir negalim vaikstineti po jokias muges, o ir pinigu nera. Ziurim kad tik uztektu pietums

nusimines

nusimines portretas
perejau per muge, pauosciau kvapu ir liudnas pedinu i namus. Nieko nusipirkti negaliu, nes nera atliekamu pinigu

tt

tt portretas
labai smagu, kad pagaliau nesimato svyturio ar kalnapilio palapiniu ir pilstomas kaimiskas alus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių