Kaunui vėl vadovaus Andrius Kupčinskas

Miesto taryba išrinko naują Kauno merą. Po pusmečio pertraukos į postą grįžo konservatorius A.Kupčinskas.

Slaptame balsavime dalyvavo 36 tarybos nariai. 26 palaikė A.Kupčinsko kandidatūrą. 9 buvo prieš, 1 biuletenis negaliojantis.

Patvirtinus balsavimo rezultatus, tarybos nariai ir posėdyje dalyvavę A.Kupčinsko bendražygiai naująjį merą apipylė sveikinimais ir gėlėmis.

„Būsiu visiems vienodai lygus ir atsakingas. Dirbsime vardan Kauno, o ne dėl asmeninių interesų“, - sakė išrinktas meras.

Jis sakė, kad adabar svarbiausias rūpestis - kitų metų miesto biudžetas, nuo kurio subalansavimo priklausys, kokie darbai vyks mieste. „Stengsiuosi būti vienijantis ir bendrauti ne tik su koalicija, bet su visa taryba“, - žadėjo A.Kupčinskas.

Neoficialiai R.Mikaičio koalicijos griovėju vadinamas Arvydas Garbaravičius pripažino, kad jo moaralinės nuostatos skyrėsi nuo tų, kurios buvo anoje kolaicijoje. „Nėra paveldimų postų. Reikia ateiti dirbti, ir mūsų nuostatos sutaps“, - pareiškė A.Garbaravičius. Paklaustas, kuris meras geresnis - R.Mikaitis ar A.Kupčinskas - liberalcentristas atsisakė lyginti. „Neturiu priekaištų R.Mikaičiui, bet pusę metų padėtis buvo nevaldoma“, - sakė A.Garbaravičius.

„Liberalų sąjūdžio frakcija bus opozicijoje. Dirbsime kasdien, seksime situaciją, informuosime visuomenę, nes yra grėsmių, kad dideli kauniečių pinigai tekės požeminėmis trasomis ar kažkokiais upeliais“, - pastebėjo mero posto netekęs R.Mikaitis.

Į miesto vadovo pareigas buvo pasiūlyti trys kandidatai. „Vieningo Kauno“ vardu Irena Matijošaitienė į mero postą pasiūlė konservatorę Editą Gudišauskienę.

Konservatorių frakcijos vardu Gintarė Skaistė priminė, kad jų frakcija vienbalsiai pritarė Andriaus Kupčinsko kandidatūrai.

Liberalė Ona Balžekienė į merus pasiūlė liberalcentristą Arvydą Garbaravičių.

E.Gudišauskienė ir A.Garbaravičius savo kandidatūras atsiėmė. Į merus liko vienas kandidatas A.Kupčinskas.

„Siūlau kartu iškuopti susikaupusį dumblą“, - tarybos narius ragino kandidatas į merus ir džiaugėsi, kad pastarųjų dienų įvykiai yra sveikos logikos ir teisingumo ženklas.

A.Kupčinskas žadėjo dabar daugiausiai dėmesio skirti Laisvės alėjai, kuri yra miesto vizitinė kortelė. „Mūsų pareiga - kad miesto biudžetas būtų subalansuotas“, - dėstė politikas.

Sulaukęs kelių klausimų, kokios vertybės subūrė skirtingas politines jėgas į koaliciją, A.Kupčinskas tikino, kad koalicijos pagrindas yra susitarimas ir garbės žodžio laikymasis.

Tapęs meru, A.Kupčinskas žada neužsižaisti prie savivaldybės administracijos reformos. Jau aišku, kad vėl pradės posėdžiauti tarybos kolegija, o administracijoje panaikintų departamentų atkurti nesiruošiama.

Naujoji koalicija „vardan Kauno“, kurią sudaro konservatoriai, socialdemokratai, tvarkiečiai, liberalcentristai ir jaunalietuviai, dabar turi 26 balsus. Iš viso taryboje yra 41 politikas.


Šiame straipsnyje: Kupčinskaskoalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
Dar ilgai vilnieciai Kauna vadins kaimu,kolonele tarp Vilniaus ir Klaipedos ir t.t.Todel kad tas Kaunas is to pacio Vilniaus ir valdomas [seimo].Jiems reike musu tik balsu daugiau mes jiems nerupime.Vel valdys ale koolicija.Ar auksinio tualeto reikalai isspresti, ar stiklainio reikalai isspresti salia savivaldybes.Kodel dirbtinai Kaune daromos problemos.Gal butent taip perpumpuojami zmones i Viliniu.Isvaziuojantis i ten zmoniu procentas labai didelis ir nenuostabu ten geriau.Aplinkoje lieka gyventi tik pensininkai ju vaikai kelia Vilniaus gerove.Asmeniskai mano laiptineje 10 butu 4 is ju paliko jaunimas su vaikais ir gyvena sostineje.Dar pora tokiu valdymo metu ir Kaunas praras ir savo likusi veda jau ir randuota.

jj

jj portretas
Neisiu į rinkimus tol, kol bus partiniai sąrašai.

nuomonė

nuomonė portretas
atrodo, Kaunas vėl kris į buvusią betvarkę... jokio progreso. Buvo normalus, išvaizdus meras, tai ne reikia kažkokio..........nežinau nei kaup pavadinti.
VISI KOMENTARAI 124

Galerijos

Daugiau straipsnių