Kaunui siūlo surengti pasaulio chorų čempionatą

Kauno miesto savivaldybė sulaukė pasiūlymo 2013 m. surengti pasaulio chorų čempionatą, kuriame dalyvautų daugiau nei 4 tūkst. choristų iš 30 šalių.

„Tai bus didžiausias metų chorų renginys, kuris atkreips viso pasaulio dėmesį. Dalyviai užpildys viešbučius ir suteiks miestui naujų spalvų. Pasaulio chorų čempionatas bus ne tik didelis muzikos renginys mieste, bet taip pat padės pritraukti investicijas", – į miesto merą Andrių Kupčinską kreipėsi tarptautinės organizacijos „Interkultur“ prezidentas Gunteris Titschas.

„Interkultur" yra viena svarbiausių ir didžiausių organizacijų, rengiančių tarptautinius renginius mėgėjų chorams. Per 24 veiklos metus ši organizacija surengė daugiau nei 120 tarptautinių chorų konkursų visame pasaulyje. Pirmasis pasaulio chorų čempionatas 2009 m. vyko Gyeongnamo provincijoje (P. Korėja), antrasis 2011 m. surengtas Grazo mieste (Austrija). Trečiąjį čempionatą siūloma surengti Kaunui, pranešė savivaldybė.

„Šis pasiūlymas yra Kauno įvertinimas tarptautiniu mastu. Tokią galimybę rimtai svarstysime Kultūros ir meno komitete", – sakė A.Kupčinskas.

„Interkultur" taip pat organizuoja kas dvejus metus vykstančias pasaulio chorų žaidynes. Šių metų liepos mėnesį jos vyks Sinsinačio mieste (JAV).


Šiame straipsnyje: kaunaschorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
uzsienieciai atvyke i Kauna, pasiurps pamate duobetas gatves, namus vaiduoklius

Buhalteris

Buhalteris portretas
taigi jau uzdarome visus kauno chorus ir dar papildomai optimizuojame Azuolyna, Bigbendą, Ainius, Aura, Pantomima...

rj

rj portretas
kauno valdzia nesutiks su kupcium priesaki .tam nebus pinigu nes kupciui reikia dar nuvaziuot i Gruzija kumiso pagert ,muset uz tai ir Laisves aleja gruzinams parduoda
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių