Lietuvos zoologijos sodo direktorius: sodai atstatomi tik turint pinigų

  • Teksto dydis:

Kaunas visą laiką garsėjo zoologijos sodu, tačiau jau ne pirmus metus kalbama apie apverktiną sodo būklę. Kaip sako jo direktorius Aurimas Didžiokas, tam, kad galima būtų padaryti taip, jog zoologijos sode būtų malonu vaikščioti, visų pirma reikia turėti finansinių galimybių.

„Per penkerius metus aplankiau per 50 zoologijos sodų, pamačiau, kaip atrodo lyderiaujantys sodai, kokių yra Olandijoje, Belgijoje, Anglijoje, Ciuriche, ir kiek jie turi finansinių galimybių, resursų. Nuo čia ir prasideda kalbos – tik su finansais ir ne vieno direktoriaus pastangomis sodai atstatomi iki tokio lygio, kur miela ir malonu vaikščioti“, – teigia A. Didžiokas.

Jis prisimena eidamas į zoologijos sodo vadovo konkursą kėlęsis ambicingus tikslus, tačiau greitai jų pasiekti nepavyko. „Eidamas į vadovo konkursą sakiau, kad sodas turėtų būti vertas europinio zoologijos sodo statuso ir įsivaizdavau, kad tai bus lengva ir paprasta padaryti. Praėjus penkeriems metams ir graudu, kad taip greitai niekas nesidaro“, – sako direktorius.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Nereikalingas tas zoologijos sodas. Gyvūnų kalėjimas

seniai reik jau

seniai reik jau portretas
uzdaryt ta kauno gyvunu izoliatoriu konclageri. UZDARYT.

Taigi

Taigi portretas
Vaje, kas čia pasidarė, kad Kaune pinigų nėra, tvarkosi tvarkosi ir va - pinigų nėra, dar penkis tiltus žada, bet manau, kad tik vienas labai aktualus-Kėdainių, ten kur statybos....Ir pinigų nėra? O gal zoologijos sodo vieta kažkam parūpo? Ir transportą pabrangino ir vis tiek pinigų nėra?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių