Kauno ženklo konkurso rengėjams – kritikos strėlės

Viešųjų ryšių specialistai sako, iš pradžių reikia suprasti miesto identitetą, o tik po to kurti ženklą.

„Reikėjo iš pradžių apibrėžti tą Kauno identitetą, išsiaiškinti, kas yra tas Kaunas, po to bandyti rasti vizualinę išraišką arba kažkokį Kauno, kaip miesto, šūkį“, – Lietuvos televizijai sakė komunikacijos agentūros direktorius Gintautas Misiukevičius.

Tuo metu alternatyvų Kauno ženklo konkursą surengęs architektas Audrys Karalius teigia, kad vienas šūkis turistams, investuotojams ar mokslininkams vilioti į Kauną būtų banalus ir vienadienis.

„Esu įsitikinęs, kad miestas yra per daug įvairiaprasmis, įvairiakryptis organizmas, kad jį būtų galima pakišti po kažkokiu sugalvotu kabinetuose ar studijose vienu ženklu“, – tvirtino architektas.

Antradienį posėdžiavusi Kauno ženklą ir šūkį renkanti komisija paskelbė, kad, preliminariais vertinimais, pirmoji vieta konkurse tenka K raidę simbolizuojančiam ženklui „Atviras miestas“. Galutinius Kauno ženklo konkurso rezultatus planuojama paskelbti penktadienį.


Šiame straipsnyje: prekės ženklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Ta K tai man grynai Komprojekto logo....

santakos gyventoja

santakos gyventoja portretas
tuščias laiko ir pinigų švaistymas: kažkas kažką susapnavo ir papasakojo savo sapną - ir nutarė: Kaunui reikia ženklo. Tai štai kaip dirbama ir posėdžiaujama. Kas atsakys: kodėl to ženklo reikia??? Ar vėl pagal Niujorką: kad jis turi ženklą - obuolį???Kiek aš suprantu - ženklas turi pats ateiti, o ne kažkas dirbtinai jį sukurti...

Vytautas M.

Vytautas M. portretas
O kam to ženklo išvis reikia? Suprantu naujus miestus, kurie neturi istorijos. Dar galiu suprast miestus, kuriuose pasikeičia gyventojų dauguma ir senoji miesto istorija jiems ne ką sako (nors net rusai pabrėžia ir vertina Karaliaučiaus senąją istoriją). Bet Kaunas turi savo herbą (garbės ženklą). Kaunas magdeburgines teises gavo dar iš Vytauto Didžiojo. Nejaugi miesto istorija, jo garbė nieko nereiškia? Ar jiems Kaunas tėra pigi kekšė, vietoj garbės išstatanti save kaip prekę? Politikai ir valdininkai, kurie šitą nesąmonę sugalvojo, tik eilinį kartą įrodė savo kompetencijos nebuvimą ir moralinį menkumą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių