Kauno vicemeras kyla į karą su rūkaliais

Prisidegti cigaretę Kaune neužilgo gali būti rizikinga – mieste galbūt atsiras daugiau vietų, kuriose bus draudžiama rūkyti.

Maždaug po savaitės Kauno valdžia svarstys, ar palaiminti siūlymą uždrausti rūkyti Vienybės aikštėje, Ąžuolyno, Draugystės, Kalniečių ir Santakos parkuose, Lampėdžių, Kauno marių 1 ir 2 paplūdimiuose (išskyrus paplūdimiuose įrengtas ir paženklintas rūkymo zonas), Petrašiūnų ir Aukštųjų Šančių kapinėse. Prieš dvejus metus įsigaliojo draudimas rūkyti Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Istorinės prezidentūros sodeliuose.

Bausti rūkalius pasiūlė Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius. Politikams pritarus, draudimas įsigaliotų nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Pagal įstatymą, savivaldybių tarybos turi teisę uždrausti rūkyti viešose vietose.

„Ši mintis kilo jau anksčiau, gal kokiais 2007 metais. Tada norėjau inicijuoti draudimą vėl uždrausti rūkyti Laisvės alėjoje – juk draudimo metu Kaunas buvo kaip pavyzdys“, – tvirtino vicemeras, priminęs, kad Kaune nuo 1993-iųjų  iki 2000-ųjų buvo draudžiama rūkyti Laisvės alėjoje.

Paklaustas, kodėl dabar numatytame sąraše nėra pagrindinės miesto pėsčiųjų gatvės, S.Buškevičius pripažino, kad pasirinktas kompromisas.

„Aš tai už tai, kad visas Kaunas, visa Lietuva būtų nerūkymo zona, bet kiti nesutinka“, – dėstė politikas.

Paklausus, kodėl neįtrauktas Muzikinio teatro sodelis ar Vilniaus gatvė, S.Buškevičius sakė, kad apie šias vietas kol kas nebuvo pagalvota, tačiau tokią galimybę esą verta svarstyti.

Vicemero nuomone, pažeidėjus turėtų gaudyti savivaldybės Viešosios tvarkos tarnyba, tačiau pirmiausia pareigūnai juos turėtų įspėti, o tik paskui skirti baudą. Už rūkymą draudžiamoje vietoje gresia 20–50 litų bauda.

Nuo 2007 metų Lietuvoje įvestas draudimas rūkyti restoranuose ir kavinėse.


Šiame straipsnyje: rūkymasrūkaliaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bum

Bum portretas
Blogai kai žmogus kamuojamas saves pervertinimo komplekso dar labiau stengiasi susireikšminti visiškai nelogiškais draudimais. Bet kaip sakoma "duok .... kelią"

rimas

rimas portretas
o as tai uz tai kad tokius durnus politikus tikrintu psichiatrai pries rinkimus

Tikras

Tikras portretas
psichopatas.Be to baisiai susireikšminęs.Tiesiog-nemalonus tipelis.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių