Kauno vežėjų klubas mini 20-metį

  • Teksto dydis:

Prieš 20 metų įsikūręs Kauno vežėjų klubas, drąsiai galima sakyti, yra Kauno regiono vežėjų branduolys ir aktyvas, formuojantis viso regiono transporto verslo politiką, aktyviai dirbantis ir bendradarbiaujantis su visomis transporto verslui įtakos turinčiomis institucijomis.

Pagarba pradėjusiesiems

Kauno vežėjų klubą įkūrė penkiolika iniciatyvių vežėjų, dauguma iš jų tebėra šios asociacijos nariais. Dabar klubas vienija daugiau nei 50 transporto įmonių, kurios visos bendrai turi gerokai daugiau nei 4 tūkst. transporto priemonių, skirtų gabenti krovinius tarptautiniais ir vietiniais maršrutais.

"Prieš 20 metų visų tikslas buvo vienas – verslas. Šiandien mes turime draugišką kolektyvą, kuris tęsia pradėtus tikslus, tačiau esame daugiau nei partneriai, esame ir draugai. Sveikinu ir linkiu saugoti mūsų draugystę", – Raudondvario dvaro Menų inkubatoriuje susirinkusius klubo narius ir svečius sveikino Kauno vežėjų klubo prezidentas Artūras Rutkauskas.

Scenoje buvo pagerbti klubo įkūrimo iniciatoriai – asociacijos steigėjai Gintautas Brukas, Audrius Kleiza, Raimondas Lekečinskas, Alvydas Razbadauskas, Saulius Baltraitis ir Vytas Čičelis. "Dabar labai populiaru ieškoti prieš 100 metų pasirašytų steigimo dokumentų. Tam, kad po 80 metų Kauno vežėjų klubui nereikėtų ieškoti šio dokumento, dovanojame originalą su steigėjų parašais", – linkėdamas organizacijai geriausios kloties įrėmintą klubo steigimo dokumentą įteikė pirmasis šio klubo prezidentas V.Čičelis.

Svečiams buvo pristatytas Kauno vežėjų klubo 20-mečiui sukurtas filmas. Asociacijos nariai prisiminė, kad anuometės problemos buvo visiškai kitos nei šiandien. Buvo daug valstybių, daug sienų, daug eilių, vargino problema, kaip pervažiuoti Lietuvos–Lenkijos sieną nestovint prie jos dvi paras, rūpėjo kaip gauti leidimus, vizos buvo reikalingos kone į kiekvieną šalį – tokie anuomečiai vežėjų galvos skausmai.

Nauda šalies biudžetui

Minėdami 20 metų klubo sukaktį vežėjai atviravo, kad tuometės problemos ir paskatino susijungti. O susijungus daugelį sunkumų tapo lengviau spręsti. "Prieš 20 metų mes visko tik mokėmės, viskas buvo nežinoma, neaišku. Šiandien jau turime rimtos patirties ir Rytų, ir Vakarų rinkoje. Turime ES – vieną didelę ekonominę erdvę ir šalia turime kitą didelę ekonominę erdvę – NVS", – trumpai įmonių veiklos geografiją peržvelgė A.Rutkauskas.

Anot Kauno vežėjų klubo prezidento, Rusijos rinkoje problemos liko panašios – sienos, vizos. Vežėjų pastebėjimu, ES – teoriškai bendra erdvė, tačiau kiekviena valstybė gina savo interesus, todėl mūsų šalies transporto įmonėms tenka laviruoti ir išlikti konkurencingoms.

"Mūsų visų tikslas stiprinti vežėjų jėgas tam, kad šis verslas būtų konkurencingas", – pabrėžė daugiau nei ketverius metus Kauno vežėjų klubui vadovavęs dabartinis Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" prezidentas Erlandas Mikėnas.

"Mūsų verslas svarbi Lietuvos biudžeto dalis. Tik kelių transportas sudaro 6 proc. BVP, o visas transportas – per 12 proc. BVP. Pastaruoju metu randame bendrą kalbą su Lietuvos Vyriausybe ir jaučiame, kad yra vertinama šio transporto sektoriaus svarba", – pabrėžė "Linavos" prezidentas.

Išskirtinė iniciatyva

Kauno rajone, Raudondvario dvaro Menų inkubatoriuje jubiliejų minėjusiam Kauno vežėjų klubui gražių žodžių negailėjo ir rajono savivaldybės vicemeras Jonas Gurskas. "Jūs vežate mūsų šalies ekonomiką. Daugelis jūsų savo įmonėms pasirinko Kauno rajoną. Džiaugiamės jūsų kuriama pridėtine verte rajonui, darbo vietų kūrimu, bendradarbiavimu su bendruomenėmis", – Kauno vežėjų klubą sveikino vicemeras.

Tačiau „Kauno vežėjų klubas“ giriamas už ypatingus santykius. Šis klubas labiau orientuojasi į patirties perdavimą „narys-nariui“. Apibendrinant klubą sveikinusių svečių kalbas, visi išskyrė, kad klubas stengiasi palaikyti dalykinius ryšius su verslo ir valstybinėmis institucijomis, inicijuoti įvairių teisės aktų pokyčius, teikti siūlymus, kaip pagerinti transporto verslo sąlygas Lietuvoje. Į klubo veiklą kasmet įsitraukia vis daugiau bendraminčių, užsiimančių ir aktyviai besidominčių transporto verslu, jo problemomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vairas

vairas portretas
o gal vergvaldziu klubas vien V;Ciceli pamacius tokie prisiminimai kyla
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių