„Kauno vandenų“ valdybos pirmininku išrinktas L.Baltrėnas

Naujai suformuota bendrovės „Kauno vandenys“ valdyba pirmininku išrinko socialdemokratą Liną Baltrėną.

Penktadienį į posėdį susirinkusi naujos sudėties „Kauno valdyba“ išrinko naują pirmininką V.Baltrėną. Bendrovėje „Kauno švara“ jis dirba rinkodaros direktoriumi. Bendrovei ir toliau vadovaus ilgametis jos generalinis direktorius Vilius Burokas.

Neramumai dėl savivaldybės kontroliuojamos bendrovės „Kauno vandenys“ kilo rugsėjį, kuomet valdančiosios koalicijos sutarimu didesnę įtaką bendrovėje turintys socialdemokratai nusprendė atleisti iš pareigų ilgametį bendrovės vadovą V.Buroką. Jo stojo ginti tiek kai kurie politikai, tiek bendrovės darbuotojai.

Tuomet „Kauno vandenų“ valdybai vadovavęs Mindaugas Šimkūnas, dirbantis socialdemokrato Gintauto Labanausko vadovaujamoje valstybinėje įmonėje „Vidaus vandens kelių direkcija“, į direktoriaus postą siūlė savo kolegę, artimą G.Labanausko bendražygę, tačiau plano įgyvendinti nepavyko.

Valdybos posėdžio išvakarės kitos politinės partijos kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių Antanas Navakauską, prašydamos pakeisti du valdybos narius kitais asmenimis. A.Navakauskas tai padarė savo įsakymu.

V.Buroką kitą dieną atleido senosios sudėties valdyba, nebeturinti įgaliojimų, dėl ko kilo skandalas. Kauno socialdemokratų užvirtą košę teko srėbti pačiam partijos pirmininkui Algirdui Butkevičiui. Jis atsiprašė „Kauno vandenų“ darbuotojų už sumaištį ir pažadėjo, kad naujoje bendrovės valdyboje socialdemokratams atstovaus kiti žmonės.

Už L.Baltrėno kandidatūrą balsavo visi naujosios valdybos nariai. V.Burokas ne kartą yra viešai sakęs, kad ir toliau vadovaus bendrovei, jeigu valdyba juo pasitikės.

„Kauno vandenų“ valdyba:

Linas Baltrūnas – pirmininkas

Algimantas Čiuderis

Zigmantas Benjaminas Kazakevičius

Mindaugas Šimkus

Pranas Paškevičius

Darius Liukaitis

Vilius Burokas


Šiame straipsnyje: Kauno vandenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Sios sudeties taryba rimciau atrodo, gal jie neskaldys degtuku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių