Kauno valdžios kirtis partijoms: mokės už būstinių nuomą

Kauno valdžia prispaudė politines partijas mokėti už savo būstinių nuomą. Didžioji dalis nusprendė iš prestižinių Kauno vietų išsikraustyti arba įsirengti mažesniuose būstuose. Tuo metu Vilniaus valdžiai tokio sprendimo Taryboje nepavyksta priimti, nors ir sostinėje politinės partijos už būstines geriausiose miesto vietose nemoka nieko arba tik simbolinę kainą.

Kauno savivaldybė suskaičiavo, kad šešios politinės partijos nemokamai naudojosi daugiau kaip 700 kv. m. prestižinėse Kauno vietose. Pavyzdžiui, Vytauto Šustausko „Kovotojų už Lietuvą sąjunga“, nors jos net nėra miesto taryboje, 150 kv. m. turėjo Laisvės alėjoje. Nuomos savivaldybei nemokėjo 16 metų. Pinigų į miesto biudžetą nemokėjo centre ir Rotušės aikštėje įsikūrusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ bei „Darbo partija“. Nedidukes patalpas miesto centre turėjo liberalai, o dvi konservatorių būstinės užėmė kelis šimtus kvadratinių metrų.

„Konservatoriai sutiko nuomotis, o kai nuomosis, tai nuomosis šiek tiek mažiau nei dabar turi – visada, kai gauni už dyką, imi viską. Kai reikia kažkiek, kad ir minimaliai mokėti, tada sutelpi į tam tikrą kiekį. Taip „praėjo“ mūsų sprendimas“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Turto yra begalės, didžiuliais plotais ir neracionaliai naudojamo.

Nori ir Vilnius

Kauno pavyzdžiu sekti užsimojo ir Vilniaus valdžia. Pavyzdžiui, „Darbo partija“ už daugiau kaip 200 kv. m. netoli Seimo nemoka nieko, o už kvadratinį metrą patalpų pačiame Gedimino prospekte – vos 29 eurocentus. Dvi būstines turi ir konservatoriai – vienas patalpas gauna pagal panaudą, o už kvadratinį metrą Senamiestyje temoka 70 eurocentų, kai rinkos kaina – 18 eurų už kvadratinį metrą. Dykai savivaldybės turtu netoli Lukiškių aikštės naudojasi ir Liberalų sąjūdis, vadovaujamas Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus. Šiam nepavyksta įtikinti sostinės politikų pritarti atsisakyti patalpų nuomos lengvatų.

„Man apmaudu, kad atskiriems tarybos nariams iškyla kažkokių klausimų ir poreikis vis dar kažką pasitikslinti, todėl aš kategoriškai sakau, kad balandžio 25 dieną savo iniciatyva griežtai teiksiu tarybos posėdžiui apsispręsi [dėl patalpų nuomos lengvatų atsisakymo – LRT.lt] ir jau kas nuspręs palaikyti, tai taip, o kas ne, tai ne“, – teigė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Gautų milijonus

Vilniaus valdžia skaičiuoja, kad jei savivaldybė visus turimus objektus nuomotų rinkos kaina, per metus papildomai gautų apie 7 mln. eurų. Kauno savivaldybė inventorizavo visą savo turtą ir administracijos direktorius pastebi, kad partijų už dyką turėtos patalpos – tik ledkalnio viršūnė.

„Turto yra begalės, didžiuliais plotais ir neracionaliai naudojamo – nuo tuščių mokyklų, darželių iki tokių partijų patalpų. Čia partijos patalpos gal tik garsus pavyzdys, iš tikrųjų yra dešimtys tūkstančių kvadratinių metrų nenaudojamo ploto, net šildomo, kad nesugriūtų“, – sakė G. Petrauskas.

Buvusias partijų būstines ir kitas nereikalingas patalpas Kauno savivaldybė artimiausiu metu planuoja pasiūlyti aukcionuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NESUPRANTAMA

NESUPRANTAMA portretas
Tai gal kai kam ir mokejo,negi taip ir naudojosi be jokiu susitarimu,o gal taip buvo nuleista is paciu virsuniu.Juk kazkaip is visu mokesciu moketoju pinigu gauna yaip vadinamas dotacijas- po nemaza doze tukstanciu euriuku.

įrodė

įrodė portretas
savo nereikalingumą -turi pačios save išlaikyti -vien tik nuostoliai liaudžiai

PRIE CARO VALDŽIOS PARTIJŲ NEBŪNA

PRIE CARO VALDŽIOS PARTIJŲ NEBŪNA portretas
PAS PUTINĄ TAIP PAT TIK "JIEDINNAJA ROSSIJA"
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių