Kauno valdžia brangesnė net už Vilniaus (tušinukams, kurui, telefonui – 450 eurų)

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Nors miesto tarybos nario darbas yra laikomas visuomenine veikla, Kauno politikai savęs neskriaudžia – gauna didžiausias Lietuvoje išmokas kanceliarinėms, transporto, interneto ir kitoms, su tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms padengti.

Minimalios algos nepakaktų

"Tarybos nariai gauna kas mėnesį apie 450 eurų kanceliarinėms ir kitoms prekėms, jei lanko posėdžius. Už jas atsiskaito pasibaigus ketvirčiui iki kito mėnesio 5 d. pagal tarybos veiklos reglamentą. Atsiskaito visi, panaudoja visus gautus pinigus. Pagal reglamentą tarybos nariai patys atsako už dokumentų teisingumą", – informavo savivaldybės Centrinis apskaitos skyrius.

Net 100 eurų didesnė už minimalią algą Lietuvoje išmoka tušinukams ir popieriui pirkti, telefono pokalbiams ir interneto paslaugoms apmokėti, transporto išlaidoms padengti išties nemaža. Juolab kad kai kuriais dalykais miesto politikai gali pasinaudoti ir pačioje savivaldybėje. Bet ir tai dar ne viskas. Už darbą komitetuose, komisijose, darbo grupėse ir tarybos posėdžiuose mokama atskirai. "Sekretoriate pildomi tabeliai. Valandos apmokamos pagal vidutinį statistinį einamo mėnesio vidurkį, todėl vidutiniškai suskaičiuoti keblu. Kiekvieną mėnesį dirbama skirtingai. Vieni gauna apie 100 eurų, o kiti – vos 10 eurų", – paaiškino Centrinio apskaitos skyriaus vedėja Jolita Malcytė.

Paprastai miesto tarybos nariai dirba kitus darbus ir gauna už tai darbo užmokestį, o įstatymai įpareigoja darbovietę sudaryti sąlygas į miesto tarybą išrinktiems atstovams eiti šias pareigas. Kauno miesto taryboje yra 41 politikas.

Buvo susimažinę

Dar 2009-aisiais Kaunas viešai nuskambėjo kaip dosniausiai išmokas miesto tarybos nariams atseikėjanti savivaldybė. Tada Kauno miesto tarybos nariams kanceliarinėms ir kitoms išlaidoms kas mėnesį skirdavo daugiau kaip 1 700 litų – bene daugiausia Lietuvoje.

2010 m. patys politikai nubalsavo ir sutiko susimažinti pieštukams, telefono pokalbiams, transporto ir kitoms išlaidoms skirtas išmokas 423 litais – iki 1 270 litų kas mėnesį.

Tarybos veiklos reglamentas numato, kad išmokos mažėja, jeigu tarybos narys praleidžia daugiau kaip pusę posėdžių. Nors tarybos narių darbą reglamentuojantis dokumentas nuo pernai balandžio, kai prie miesto vairo stojo nauja valdžia, jau buvo koreguotas ne kartą, didžiausios Lietuvoje išmokos Kauno politikams, atrodo, netrukdo, ir sąžinės negraužia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sesutė,

Sesutė, portretas
jie gauna 'tušinukams, kurui, telefonui – 450 eurų', o mes pacios perkam, nors algos gaunam 370 i rankas. Ziauru.

teisingai

teisingai portretas
Kaune pristeigta visokių centrų, o jokios naudos. Pakanka užklasinės veiklos mokyklose.

nusivyliau

nusivyliau portretas
negi toks veiklus ir protingas meras Matjošaitis daro tokias klaidas, švaisto pinigus, netikiu. Juk mokytojam jokių tušinukų ar popieriaus ir visa kita niekada neskiria. O kad mokyklas jungia, tai gerai. Dar reikėtų peržiūrėti visokius mokinių centrus, kur dubliuojama mokyklų veikla. Ten slypi dideli pinigai. Juk pačios mokyklos gali vykdyti panašią veiklą per užklasinę veiklą. Tuose centruose susirenka nedaug vaikų, o jeigu atvyksta tikrinti, sksmbina į mokyklas, prašo atsiūsti mokinių.
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių