Kauno vaikams – nemokamos programavimo pamokos (paskubėkite registruotis)

  • Teksto dydis:

JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge Group“ pristato iniciatyvą – „Sourcery for Kids“, kuri 7-12 m. kauniečių vaikams suteiks nemokamus programavimo pagrindų mokslus.

Programa priims per 200 vaikų ir truks visus mokslo metus. Norintys patekti į užsiėmimus kviečiami registruotis čia

Iniciatoriai pabrėžia dramatiškai išaugusią programavimo svarbą  skaitmeniniame amžiuje. „Iki 2020 m. programuotojų poreikis Lietuvoje išaugs 83 proc., tačiau ši situacija vis dar neturi atitinkamų išraiškų mūsų švietimo sistemoje“, – pastebi „Devbridge Group” viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys.

Todėl „Devbridge Group“ nusprendė investuoti 50 tūkst. eurų ir vaikus nemokamai visus mokslo metus mokyti kūrybinių technologijų, programavimo.

„Esame tikri, kad šios disciplinos turėtų būti prieinamos visiems šalies vaikams nuo pat mažumės. Imkime pavyzdį iš Estijos, kur vaikai programavimo mokosi jau pradinėse klasėse kaip antrosios kalbos. Norime priartinti šį modelį prie Lietuvos ir įgyvendinti ilgalaikę įmonės viziją – dešimt kartų padidinti stojančiųjų į informacines technologijas skaičių per artimiausius dešimt metų“,– iniciatyvą pristato V. Gurgždys.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ragina kauniečius registruoti savo vaikus jau dabar. 

„Sveikinu ir labai palaikau šią „Devbridge Group“ iniciatyvą. Tai yra puikus pavyzdys, kuomet Kaune sėkmingai veikiantis verslas ne žodžiais, bet konkrečiais veiksmais rūpinasi mūsų miestu ir jo žmonėmis“, – akcentavo V. Matijošaitis.

„Devbridge Group“ atstovai pabrėžia, kad ši iniciatyva – ne vienkartinis projektas, numatyta nuolatinė tolesnė jos plėtra, ypač į regionus. Jau šiemet „Sourcery for Kids“ debiutuos ne tik Kaune, bet ir Šakiuose. Vaikai mokysis pagal neformalaus švietimo programoje (NVŠ) akredituotą programą, kurią organizuoja ir vykdo „bit&Byte“.

„Vaikai ne tik mokosi, kaip kurti naujausias technologijas, bet naudoja ir kitus įgūdžius, reikalingus sėkmingam darbui technologijų industrijose: dizainą, smulkiąją elektroniką, 3D, animaciją, virtualią realybę (VR), žaidimų kūrimą”, – programą pristato „bit&Byte“ įkūrėja Monika Katkutė-Gelžinė.

Tėveliai jau dabar gali registruoti savo 7-12 m. vaikus į „Sourcery for Kids“ iki pat rugpjūčio 15 d. Kas pateks į akademiją, paaiškės atsitiktiniu būdu atrinkus 200 kandidatų iš visų užsiregistravusiųjų.

„Sourcery for Kids“ – tai JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“  įkurta nemokama kūrybinių technologijų akademija 7-12 m. vaikams. 

Tai – jau trečia „Devbridge Group“ edukacinės iniciatyvos kryptis Lietuvoje. Įmonė ketvirtus metus iš eilės sistemingai ugdo IT studentus ir jau išleido šešias absolventų kartas savo įkurtoje „Sourcery“ akademijoje programuotojams, taip pat šiemet pristatė dar vieną naujovę ir debiutavo su programinės įrangos testuotojams skirta vidine akademija „Sourcery for Testers“.

„Devbridge Group” – lietuvių įsteigta JAV programavimo paslaugų įmonė, kurios centrinė būstinė yra Čikagoje. Tarptautinę įmonės komandą sudaro apie 300 darbuotojų. Jie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Kauno ir Vilniaus padaliniuose. Įmonės klientai – „Fortune 1000“ sąrašo įmonės, pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Grainger“, „Morningstar“, „Fitch“, „Louis Dreyfus“, „John Deere“ ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad taip greitai,

Kad taip greitai, portretas
ar nebus taip, kad jau pilna grupė, reikėjo sąrašą pateikti užsiregistravusių.

https://jkm.ktu.edu/

https://jkm.ktu.edu/  portretas
o tai kaina šitų užsiėmimų kokia, konsultantas atsirado per 2min.

Anonimas

Anonimas portretas
Kokią miglą įmanoma įžvelgti atsitiktinai atrinktam sąrašui? Paranoja :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių