Kauno turgus jau kvepia žemuogėmis – po 6 litus už stiklinę

Kauno turguose jau vilioja pirmosios šią vasarą miško gėrybės – žemuogės ir voveraitės. Išsiilgę šių skanėstų kauniečiai sutinka sumokėti net 18 litų už litrą grybų ir 6 litus už nedidelę stiklinę uogų.

Nuginkluoja uogų kvapas

Kauno stoties turguje saldus žemuogių kvapas nuginkluoja ne vieną pirkėją, nors 100 gramų arba nedidelė stiklinė skaisčiai nuraudusių uogų piniginę palengvina 5-6 litais.

„Už stiklinę žemuogių prašau 6 litų. Pernai tokiu pačiu laiku pirkėjams šias miško gėrybes pardavinėjau po 7 litus, nes buvo sausesnė vasara, uogų ir grybų derlius buvo kuklesnis. Nemanau, kad kaina yra didelė, juk daug laiko sugaištu, kol prirenku mažą kibiriuką žemuogių“, – aiškino pensininkė Irena.

Moteris uogas pardavinėja nuo savaitės pradžios. Ji sako žemuoges rinkusi ne miške, o prie Nemuno krantų, netoli Birštono, nes miške jos dar žalios.

Kauno rajone gyvenanti Konstancija pirkėjams siūlė nusipirkti ne tik miške rinktų uogų, bet ir užaugintų jos sode.

„Naminių žemuogių stiklinė kainuoja 3, o miško žemuogių – 5 litus. Miške rinktos uogos brangesnės, nes užtrunka daugiau laiko jas surinkti. Mano sode žemuogės auga visą vasarą, todėl užtenka ir sau, ir parduoti galiu“, – teigė prekybininkė.

Kita turgaus prekeivė – Nijolė iš Kauno – pasakojo uogomis iš miško prekiaujanti kasmet.

„Mano žemuogės rinktos laukuose, pamiškėse, netoli Drąseikių karjero. Kiekvienais metais jomis prekiauju, nes galiu papildomai užsidirbti porą litų. Kai miškuose pasirodys mėlynės, avietės, irgi jas rinksiu ir parduosiu“, – sakė ji.

Voveraitės dingsta akimirksniu

„Turėjau litrą voveraičių, kurias surinkau Vaišvydavos miške, bet jas labai greitai nupirko. Pusė litro voveraičių kainavo 8 litus“, – džiaugėsi Nijolė.

Moteris užsiminė, kad šalia jos grybus trečiadienį priešpiet pardavinėjo dar viena prekybininkė, tačiau ir jos surinktos voveraitės buvo parduotos akimirksniu. Už litrą voveraičių ji prašė 13 litų.

„Pavėlavote, visas voveraites jau pardaviau. Šiandien į turgų buvau atsivežęs 7 litrus grybų. Litras voveraičių kainavo 18 litų, bet kaina neatbaidė pirkėjų“, – nusisekusia prekyba džiaugėsi pardavėjas Vincas.

Vyras grybus rinko Dzūkijos miškuose, prie Marcinkonių, bet atvežė parduoti į Kauną.

„Grybai dar tik pradeda augti, todėl tokia didelė kaina, vėliau kaina gali nukristi net iki 6-8 litų“, – svarstė grybautojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rasa

rasa portretas
uz tokia kaina,tegul patis ryja.nu,suprasciau po lituka,dar.ir,tai brangu,bet po 6 litus,geriau mirsiu ju nevalgius.

KODĖL

KODĖL portretas
Braškės po 15 litukų ? Kažkaip nelogiška.

DURNI

DURNI portretas
kas perka,durni,kas nesąmones rašo...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių