Kauno turguose atpigo uogos ir daržovės

Šią savaitę Kauno turguose gerokai atpigo uogos ir daržovės. Ypač krito agurkų, šviežių bulvių, lietuviškų braškių ir lenkiškų trešnių kainos.

Įvairiuose nedideliuose Kauno turgeliuose uogų, vaisių ir daržovių kainos skirtingos. Pigumu išsiskiria Kovo 11-osios gatvėje esanti turgavietė (buvęs garsusis „25-mečio turgus“).  Joje agurkų kilogramas tekainuoja 0,35- 0,40 euro, didelių bulvių – 0,60 euro (mažesnės kainuoja dar mažiau). Daugelyje kitų prekybos vietų bulvės kur kas brangesnės – maždaug 0,90 euro.

Dar praėjusios savaitės pabaigoje Čečėnijos aikštėje šeštadieniais veikiančiame ūkininkų turgelyje už kilogramą agurkų reikėjo mokėti 0,80 euro. Tiesa, viena mergina buvo paskelbusi akciją – perkantiems du kilogramus reikėjo sukrapštyti tik eurą.

Prieš kelias savaites labai skyrėsi lietuviškų ir lenkiškų braškių kainos – kaimynų uogos buvo kur kas pigesnės. Dabar skirtumas labai nedidelis. Prieš keletą dienų Kovo 11-osios turgavietėje lenkiškų braškių buvo galima nusipirkti už 1,15 – 1,20 euro. Šiandien jos kainavo 1,45 euro (prastai atrodančių uogų kainų neminėsiu).

Lietuviškos braškės dabar kainuoja nuo 1,60 euro. Maždaug po 1,80 – 2,50 euro gatvės prekeiviai prašo įvairiose pardavimo vietose.

Dar ne taip seniai už lenkiškų trešnių kilogramą reikėjo nepagailėti 5 eurų. Praėjusią savaitę jų buvo galima įsigyti už 3 eurus, o dabar – už 2,40 euro.

Kovo 11-osios gatvėje esančioje turgavietėje gražiai atrodančių pomidorų kilogramas kainuoja nuo 0,75 euro. Už 100 gramų salotų prekeiviai prašo 0,14 euro, už kilogramą morkų – 0,40-0,60 euro. 

Reikia kalafioro? Prašom – 1 euras. Prieš porą mėnesių lietuviai masiškai piktinosi, kai buvo paplitusi nuotrauka, kur nurodyta žiedinio kopūsto galvos kaina – 3,49 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edita

Edita portretas
Braškės brangsta, ne pinga.

Fariatjevas

Fariatjevas portretas
šiandien stoties turguje braškės 1.8-2€.Tai kur tas atpigimas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių