Kauno teismas: „Snoras“ su investuotoja buvo nesąžiningas

Teismas pirmadienį pripažino, kad bankrutuojantis bankas „Snoras“ su kliente buvo nesąžiningas – teismas pripažino su ja sudarytas obligacijų pasirašymo sutartis negaliojančiomis bei pritaikė restituciją.

Kauno apygardos teismas Irenos Rinkevičienės ieškinį patenkino visiškai, pranešė teismas.

Ieškovė teismui teigė, jog pasirašydama su banku obligacijų sutartis, banko darbuotojos ji buvo suklaidinta ir apgauta, nes prasidėjus banko bankrotui paaiškėjo, kad įsigytiems vertybiniams popieriams netaikoma draudiminė apsauga, nors banko darbuotoja teigė priešingai.

„Snoro“ atstovas neigė banko kaltę ir nurodė, jog pati ieškovė, investuodama lėšas į obligacijas, siekė didesnio pelno, o pasirašydama sutartis, ji veikė laisva valia.

Teismas padarė išvadą, jog bankas ne tik nesuteikė klientei visos reikalingos informacijos, kurios pagrindu ji galėtų suprasti siūlomų investicinių paslaugų ir finansinių priemonių esmę bei joms būdingą riziką, bet atliko ir tyčinius nesąžiningus veiksmus, dėl kurių ieškovei visiškai pagrįstai galėjo susidaryti įspūdis, jog jos įsigyjamas banko produktas yra saugus ir apdraustas Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymo nustatyta tvarka.

Teismas nusprendė sudarytas sutartis pripažinti negaliojančiomis, taikyti tarp šalių restituciją ir grąžinti pagal obligacijų pasirašymo sutartis sumokėtus pinigus į terminuotų indėlių sąskaitas, taip pat priteisti ieškovei bylinėjimosi išlaidas. Todėl ieškovė turės teisę gauti įstatymo reikalavimus atitinkančią draudimo išmoką.

Sprendimas dar nėra įsiteisėjęs, jis per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Snoras“ yra išleidęs apie 630 mln. litų obligacijų ir indėlių sertifikatų, iš jų obligacijų – 330 mln. litų.

Pernai lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui „ Snoras“ bankroto byla iškelta gruodžio 7-ąją, teismo nutartis dėl banko likvidavimo įsiteisėjo rugpjūčio 30 dieną. Šiuo metu bankui pradėta likvidavimo procedūra.


Šiame straipsnyje: Snorasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
simonke... ieskok babulkiu... dar koki 500 mln. pasiskolink... reiks ir cia moketi... a girdi ... igridute....

to

to portretas
eik gydykis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių