Kauno tardymo izoliatoriaus kaliniai badavo pilna burna

Maždaug dvi savaites Kauno tardymo izoliatoriuje trukęs kalinių bado streikas šiandien baigėsi. Suimtųjų įniršis kilo todėl, kad jiems draudžiama iš laisvėje esančių artimųjų gauti kai kuriuos daiktus.

Maždaug dvi savaites Kauno tardymo izoliatoriuje trukęs kalinių bado streikas šiandien baigėsi. Suimtųjų įniršis kilo todėl, kad jiems draudžiama iš laisvėje esančių artimųjų gauti kai kuriuos daiktus. Tardymo izoliatoriaus vadovybė į streiką reagavo ramiai – prižiūrėjo badaujančius kalinius ir atsisakė patenkinti jų reikalavimus.

Portalas kaunodiena.lt apie kalinių protestą sužinojo iš redakciją pasiekusio elektroninio laiško (kalba netaisyta – red. past.):

„sveiki gal jums idomi tema kauno tardimo izoliatoriuje badauja apie trisdesimt suimtuju jau dvi savaites, jiems buvo uzdrausta is laisves gauti knigas, fotonuotraukas,laikrodzius rankinius ir kitus asmeninius daiktus kalinei sukilo kai isigaliojo tokie draudimai juk gristama prie rusu rezimo kai draudziama spauda,taciau ju boikotas nutilimas kas tai daro ir kodel tai daro kaleimo administracija neaisku gal idomu sukurti kaska pasidometi kodel taip viksta kai pirmininkaujama europos parlamentui o kaskur salia tildomi kaliniai kad nelistu i visuomene“, – buvo rašoma anonimo atsiųstame laiške.

Bado streiko griebėsi 21 suimtasis iš 284 šiuo metų izoliatoriuje esančių asmenų. Paprašytas pakomentuoti protestą, Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojas Arvydas Venclovas tikino, kad tokios akcijos šioje įstaigoje yra labai retas reiškinys.

„Nuteistieji gali gauti banderoles su spauda ir drabužių ar avalynės siuntinius tris kartus per mėnesį. Taisyklėse nereglamentuoti daiktai – draudžiami“, – tvarką aiškino A. Venclovas.

Anot pašnekovo, vienintelis būdas gauti kalinių trokštamus daiktus, pavyzdžiui, laikrodžius ar rašymo priemones, – įsigyti juos įstaigos parduotuvėje.

„Su kiekvienu protestuojančiuoju asmeniškai kalbėjausi, paaiškinau, kad badavimas yra neteisėtas. Kiekvieną dieną juos apžiūrėdavo medikai, bendravo psichologai, socialiniai darbuotojai“, – pasakojo A. Venclovas.

Jo teigimu, paskelbę bado streiką kaliniai anaiptol nebadavo.

„Teigti, kad jie visiškai nevalgė dvi savaites, negaliu, nes pats buvau badaujančiųjų kameroje ir mačiau juos pilna burna. Dauguma jų, paskelbę bado akciją, atsisakė tik valdiško maisto“, – tvirtino tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių