„Kauno švarai“ – miesto priekaištai: nebarstomi šaligatviai pavojingi

Šiemet Kaune žiema rodo tikrąjį grožį, bet kartu privirė nemažai darbo kelininkams. Miesto atstovai įsitikinę, kad su gatvių valymu bendrovė „Kauno švara“ susitvarko, tačiau dėl šaligatvių yra problemų. Tikėtina, kad dar šiemet šaligatvių valymui pavyks įdarbinti naują techniką.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, jog antradienį miesto gatves valančiai bendrovei „Kauno švara“ surašė pretenziją dėl slidžių šaligatvių. Anot specialisto, dažnu atveju pasnigus šaligatviai tik nuvalomi, bet nėra barstomi, todėl pėstiesiems sunku vaikščioti, kyla traumų tikimybė.

„Pirmadienį apie 6.30 val. baigė lyti, pradėjo snigti, tad kelininkai fiziškai nieko negalėjo padaryti dėl važiuojamosios kelio dalies. Kai apie 14 val. baigė snigti, jie su važiuojamąja kelio dalimi puikiai susitvarkė, tačiau šaligatviai liko slidūs, todėl turime „Kauno švarai“ pretenzijų dėl šaligatvio nebarstymo. Dar ir šiandien patys eidami pasižiūrėjome, kokia šaligatvių būklė. Matome, kad jie nuvalyti, bet nepabarstyti ir yra pakankamai slidūs, todėl tokia situacija mūsų netenkina. „Kauno švarai“ dar davėme truputį laiko susitvarkyti“, – sakė A.Pakalniškis.

Matome, kad jie nuvalyti, bet nepabarstyti ir yra pakankamai slidūs, todėl tokia situacija mūsų netenkina.

Jis tikino, kad su turima technika „Kauno švara“ negali tinkamai nuvalyti Kauno šaligatvių, nes turimi traktoriai ne visur gali prasisukti, laviruoti tarp stotelių ar kitų ant šaligatvio esančių objektų. Be to, traktoriai tik nuvalo, o barstyti tenka arba rankomis, arba pasitelkiant kitą techniką. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas sakė, kad „Kauno švaros“ vadovai patikino, kad dar šį sezoną iš bendrovės lėšų bus perkama nauja technika, kuri iš karto šaligatvius ir valys, ir barstys.

„Bendrovė planuoja pirkti kitokią techniką, nei turi dabar. Tai bus mažesnė ir kompaktiškesnė technika, kuri galės ne tik valyti, bet kartu ir barstyti. Bus vienu važiavimu bus šaligatvis pilnai nuvalomas“, – sakė A.Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prastai valo...

Įdomu

Įdomu portretas
Kodėl straipsnis ir komentarai yra gerai paslėpti? Straipsnį galima rasti tik gerai paieškojus ir žinant,kad jis buvo. Nejaugi jis per 1 parą taip paseno? Senesni straipsniai nėra paslėpti. o šį "Kauno dienos" redakcija užkišo,nes jis nepatinka valdininkams ir "Kauno švarai"???

kauniete

kauniete portretas
taip saligtvais neimanoma eiti niekur nevalyta kodel Vilnius sugeba net kienuose saligtvius nuvalyti o pas mus Kaune ziauru kas darosi traumotologiniame
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių