„Kauno švara“ turi naują vadovą

Vadovauti Kauno savivaldybės įmonei "Kauno švara" paskirtas merui patarinėjęs Saulius Lazauskas. Ilgametis bendrovės vadovas Dalius Tumynas nuo pareigų buvo nušalintas dar rugsėjį dėl įtarimų korupcija.

Prie "Kauno švaros" generalinio direktoriaus vairo stojęs S.Lazauskas juokauja, kad aplinka ir miškai turi daug bendro. S.Lazauskas 25 metus dirbo Kauno miškų urėdijos vyriausiuoju inžinieriumi ir urėdo pavaduotoju, vėliau buvo paskirtas Kauno miškų urėdu.

"Ta pati Aplinkos ministerija rūpinasi ir miškais, ir atliekomis, – šyptelėjo S.Lazauskas. – Miestas turi būti  švarus. Paslaugas reikia teikti taip, kad miestas būtų tvarkingas ir gražus." Naujasis "Kauno švaros" generalinis direktorius pastebėjo, kad miesto gyventojams trūksta sąmoningumo atliekų tvarkymo srityje.

"Kartais reikėtų patiems į veidrodį pasižiūrėti. Mėgstama kaltinti kitus, o iš savo kiemų žaliąsias atliekas nešti į skverus, pilti į prie gatvių esančias šiukšlių dėžes. Pasitaiko, kad stambiagabaritės atliekos kraunamos nenumatytose vietose – svarbu išsinešti iš savo kiemo", – dėstė S.Lazauskas.

"Kauno švaros" vadovas nesigynė, kad kartais kelius prižiūrinčias įmones žiema užklumpa netikėtai. "Visko pasitaiko. Visų kelių vienu metu nepabarstyti. Žiemų kaip ir nebėra. Būna tik permainingas oras. Viena kita nuošalesnė gatvelė gal ir pasitaiko nenuvalyta. Iš esmės gatvės buvo ir bus tvarkomos gerai", – žiemos nesibaimino S.Lazauskas.

Kartais reikėtų patiems į veidrodį pasižiūrėti.

Jis neskubėjo vertinti galimų miesto planų "Kauno švarą" iškelti toliau į miesto pakraštį. "Teritorija gal ir galėtų būti vertingiau naudojama. Įmonės iškeldinimas neigiamos įtakos veiklai neturėtų, darbus galėtume atlikti ir kitoje vietoje", – į galimus ateities pokyčius žiūrėjo S.Lazauskas.

Anksčiau generalinio direktoriaus pareigas ėjusio D.Tumyno karjera vadovo poste nutrūko šiemet rugsėjo pradžioje po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų apsilankymo "Kauno švaroje". D.Tumynas įtariamas piktnaudžiavimu užimamomis pareigomis vykdant viešuosius pirkimus.

"Kauno dienos" žiniomis, antras įtariamasis šame ikiteisminiame tyrime yra bendrovės "Galuota" direktorius Algimantas Tareilis. Buvęs Kauno miesto savivaldybės valdomos įmonės vadovas įtariamas išskirtinių sąlygų sudarymu minėtai bendrovei.

Neoficialiai kalbama, kad korupcijos šešėlis aptemdė traktorių-žoliapjovių pirkimą. Galbūt sutapimas, kad po traktorių iš "Galuoto" viešųjų pirkimų ir asmeniniame "Kauno švaros" vadovo ūkyje ėmė riedėti tokie patys traktoriai.

STT skelbė, kad privačios bendrovės vadovas įtariamas davęs kyšį "Kauno švaros" generaliniam direktoriui už išskirtinių sąlygų sudarymą jo vadovaujamai įmonei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jomajo

Jomajo portretas
Šiukšklės išrinko šiukšlę...

tadas

tadas portretas
Is veido matosi,kad kaimietis,megatantis kysius.Inteligentiskumo zero.Chamydla is kaimo.

Jūratė

Jūratė portretas
Duok Dieve, kad būtų sąžiningas.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių