Kauno studentai padeda kurti Birštono veidą

  • Teksto dydis:

Dažniau besilankantys Birštono mieste tikrai pastebi didelį tuščią sklypą prie pat įvažiavimo į kurortą. Birštono savivaldybė nuolat ieško galimų sprendimų, kurie leistų panaudoti šią erdvę pritaikant ją miesto reikmėms.

Viena pagrindinių idėjų – IT technologijų biurų komplekso su apgyvendinimo paslaugomis statyba. Šiam statiniui planuojama suteikti simbolinį „Birštono vartų“ pavadinimą.

Jau ne vienerius metus Birštono savivaldybė bendradarbiauja su Kauno technologijos universiteto (KTU) Statybos ir architektūros fakultetu, todėl parengti ir pristatyti „Birštono vartų“ idėją buvo pasiūlyta trečio kurso architektūrinio projektavimo modulio studentams. Galimybė pasidalinti savo idėjomis buvo suteikta ne tik nuolatiniams studentams, bet ir „Erasmus+“ programos dalyviams. Darbus peržiūrai pateikė daugiau nei 20 studentų.

Pasak modulio koordinatoriaus architekto Vytauto Baltaus, ypač  svarbu, jog studentai mokėtų kurti realų objektą realioje aplinkoje, gebėtų įsigilinti į konkrečią situaciją bei užduoties kontekstą. „Birštono vartų“ projektas studentams leido ne tik pritaikyti turimas žinias praktikoje, bet ir skatino kūrybiškumą. „Šiuo atveju studentams buvo visiškai atrištos rankos. Projekte nebuvo daug apribojimų, todėl visi galėjo laisvai išreikšti savo idėjas“, – teigė architektas V. Baltus.

Studentus, kūrusius „Birštono vartų“ projektą, nuolatos  konsultavo architektai G.Prikockis, D.Šarakauskas ir T.Žebrauskas. Po beveik keturis mėnesius trukusio darbo, sausio mėnesį, vyko galutinė darbų peržiūra. Studentų idėjas vertino Birštono miesto vyriausias architektas M.Michaliunjo ir buvęs Kauno rajono vyr. architektas M.Torrau.

„Komisija ne tik įvertino pateiktus darbus, bet ir skatino studentus nuolatos galvoti apie kuriamų miestų veidą ir įtaką, kurią pastatai gali padaryti visam miesto įvaizdžiui“, – pasakojo V. Baltus.

Didžioji dalis studentų darbų eksponuojami Birštono miesto savivaldybėje, o vasario pabaigoje arba kovo pradžioje vyks geriausių darbų pristatymas Birštono gyventojams, savivaldybės atstovams bei miesto svečiams. Tikima, jog studentų vizijos nepraslys ir pro potencialių investuotojų akis, leis detaliau susipažinti su vietos galimybių studija, o geriausia idėja ateityje bus realiai įgyvendinta.

Tai ne pirmas kartas, kai Statybos ir architektūros fakulteto studentai prisideda prie Birštono miesto veido kūrimo. Prieš kelerius metus studentai su kolegomis iš Vokietijos ir Suomijos dalyvavo tarptautinėse dirbtuvėse „Baltic Sea Workshop“, kurių metu pristatė idėjas susijusias su Nemuno pakrantės tvarkos užtikrinimu. Dar anksčiau KTU magistrantūros studentai turėjo galimybę prisiliesti prie apleistų Birštono pastatų renovacijos įgyvendinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dilgele

Dilgele portretas
As labai teigiamai vertinu Birstona, kuris nori ikurti IT technologiju biuru kompleksa! Ikurdami toki kompleksa, gales pritraukti daugiau investuotoju, jaunu zmoniu, jaunu seimu, atsiras daugiau darbo vietu, kazkiek pakovos su emigracija, atsiras kita Birstono veido puse, kuri ines daugiau gyvybes Birstonui. Plius 2014m. Lietuva uzeme 16 vieta PASAULYJE pagal IT igudzius. Agentutra ,,Investuok Lietuvoje" sako, kad IT specialistu gausa yra vienas esminiu salies patrauklumo veiksniu uzsienio invetuotojams. Ir kaip nepasinaudoti tokia Lietuvos pasauline sekme? IT studentu skaicius kasmet tik dideja, baigusiuju studentu isidarbinimo skaicius yra labai didelis, po baigimo 85 - 95 % studentu isidarbina. Verta susimastyti. Kai kurie zmones vis dar uzsikonservave praeityje ir racionaliai nezvelgia i ateiti, jiems tai tik '' menkaverciai zaisliukai ''. Nebukit tokio siauro mastymo, nes taip tik vietoje stoviniuosim visada. LAIKU ISOKIM i traukini, kol jis nenuvaziavo pas kitus..

Meta

Meta portretas
Birstone dar liko medziu,dar ne visi iskirsti,studentai galetu baigti kirsti. Keista,kad kurortas "puosiasi" menkaverciais zaisliukais, o visiskai negalvoja apie savo unikalios gamtos issaugojima. Greitai nebesiskirs nuo vaiku darzelio kiemo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių