„Kauno startuoliams“ pateiktos paraiškos nustebino net ekspertus

  • Teksto dydis:

Netrukus paaiškės, kurios verslaus jaunimo idėjos šįmet sulauks finansinio Kauno miesto savivaldybės postūmio. Iš viso jaunimo verslo skatinimo programai „Kauno startuoliai“ pateiktos 66 paraiškos. Dalis iš jų pateks į antrąjį etapą, kurio metu idėjas jų autoriai pristatys viešame renginyje.

„Iš tiesų programai pateiktos paraiškos maloniai nustebino”, – neslėpė vertinimo komisijai vadovaujantis Rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Trigubai – iki 100 tūkst. eurų – padidinusi programos biudžetą, Kauno miesto savivaldybė šįmet iš vertinimo komisijos pašalino politikus ir valdininkus. Jaunųjų verslininkų pateiktas paraiškas šiuo metu vertina iš bankų, investicinių bendrovių ekspertų sudaryta komisija. Ji iki balandžio 13 dienos atrinks dalį idėjų, kurių autoriai jas pristatys viešo renginio metu.

„Jautėme, kad ši programa įdomi žmonėms, galvojantiems apie verslą. Darbą pradėjo nešališka komisija, todėl dabar su nekantrumu lauksime viešo renginio, kurio metu bus atrinktos geriausios ir perspektyviausios verslo idėjos“, - teigė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Komisija verslo idėjas ketina vertinti pagal aiškius kriterijus: išskirtinumą, konkurencingumą ir novatoriškumą bei rinkos potencialą. Planuojama atsižvelgti ir į tai, kiek šansų kiekvienas sumanymas turi būtų įgyvendintas realiomis rinkos sąlygomis ir kokią naudą jis teiktų Kauno miestui.

Antrus metus rengiamos programos „Kauno startuoliai“ pagrindinis tikslas – sudaryti palankias sąlygas jaunimui plėtoti inovatyvų verslą. Šiemet numatyta 100 tūkst. eurų sieksianti parama yra triskart didesnė nei praėjusiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejuokinkit!

Nejuokinkit! portretas
"Nešališka iš bankų ekspertų sudaryta komisija"? Kur jau kur, o bankuose tai tikrai nešališki ekspertai prisilaiko: verslo esmė - imkit paskolas, o visa kita baikos! Bankui netgi naudingiau, jei verslas sužlugo, paskolą bet kokiu atveju turėsi grąžinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių