Kauno sporto mokyklose – ne visiems malonios permainos

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės valdomos sporto mokyklos nuo kitų metų pradžios pradės dirbti efektyviau ir taupiau. Taip skelbia miesto savivaldybė.

Pranešama, kad po reorganizacijos administracines pareigas einančių darbuotojų skaičius mokyklose sumažės 26 proc. Permainos nepalies trenerių – jų skaičius sporto mokyklose išliks toks pat. Specialistų skaičiavimais, tai Kaunui leis sutaupyti apie 200 tūkst. eurų per metus.

„Pradėję reorganizaciją savivaldybės administracijoje, judame toliau. Per daugybę metų Kaune buvo išsipūtusi ir pertekliniais etatais aplipusi ne tik pat savivaldybė, bet ir jai priklausančios įstaigos. Sumažinus administracines pareigas einančių darbuotojų skaičių, sporto mokyklų veikla tikrai nenukentės. Priešingai – jos dirbs efektyviau ir taupiau“, – tikino Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Reorganizacija vyks Kauno irklavimo mokykloje, buriavimo mokykloje „Bangpūtys“, sporto mokykloje „Gaja“, „Jaunalietuvių“ sporto mokykloje, Kauno plaukimo mokykloje ir Kauno centro sporto mokykloje. Šiuo metu šiose sporto mokyklose dirba 206 administracines pareigas einantys darbuotojai. Po reorganizacijos jų liks 152.

„Tai yra pirmasis reorganizacijos etapas, kurį baigsime iki kitų metų kovo mėnesio pradžios. Į kitą etapą bus įtrauktos ir likusios Kauno miesto savivaldybės valdomos sporto mokyklose“, – tvirtino savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Cia internautai nusisneka ar kaip? kalmaba,kad mazes administracijos darbuotoju,o treneriu skaicius nemazes,tai ko cia verkia tie (manau,senos valdzios pakalikai),kad vaikams nebus kur sportuoti? Juk nenaikinamos tos mokyklos,o tik mazinamas biurokratu skaicius,kurie kaip siurbeles aplipe visas tas istaigas. Cia gaunasi taip,"ziuri i knyga,o mato spyga". Kitaip sakant,mato ne kas parasyta,o svarbiausia parekaut. Vargas Lietuvai su tokiais "rasytojais"!

ww

ww portretas
Seniai laikas "nukratyti" giminaiciais aplipusius tokiu mokyklu etatus. Kuo maziau biurokratu,tuo geriau. Sekmes !

R

R portretas
Pritariu mamai, naikimnamos ištisos sporto šakos. Verkiam, kad vaikai nėra pakankamai fiziškai aktyvūs, tačiau visų norinčių priimti sportuoti neleidžiama
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių