Kauno socialdemokratams – pokyčių metas

Kauno socialdemokratų lyderiu taip ir netapęs Židrūnas Garšva prarado ir frakcijos seniūno postą. Juo tapo Dainius Razmislevičius, žadantis daugiau dėmesio skirti socialiniams miesto darbams.

Neįtiko frakcijai

Šiuo metu Kauno tarybos nariais yra keturi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai: Arvydas Garbaravičius, Vasilijus Popovas, Darius Razmislevičius ir Ž.Garšva. Pastarojo veikla buvo vertinama ypač prieštaringai. Bene labiausiai verslininkas Ž.Garšva išgarsėjo dėl vengimo mokėti mokesčius.

"Ne kartą esu iškėlęs klausimą, ar seniūnas yra tinkamas. Tad frakcija nusprendė, kad reikia keisti seniūną. Ž.Garšva sutiko trauktis", – pasakojo D.Razmislevičius.

Frakcija aptarė socialdemokratų poziciją miesto taryboje ir pasiūlė būtent D.Razmislevičių užimti seniūno vietą. Anot politiko, jo kolega per mažai bendradarbiavo su valdančiaisiais, todėl per mažai programos dalykų įgyvendinta.

"Nenoriu labai kritikuoti Žydrūno, tačiau, mano nuomone, jam pritrūko iniciatyvos. Sunku įvertinti, ar būtume viską padarę, ką esame užsibrėžę, nes nežinia, ar mūsų partneriai būtų sutikę, tačiau jei būtų buvus didesnė iniciatyva veikti, galėtume matyti, kas galėjo būti padaryta", – sakė D.Razmiselvičius.

Prieš Ž.Garšvą neturiu jokio nusiteikimo, tačiau Darius rodo daugiau ryžto ir noro.

"Frakcija pati žino, ko jai geriau reikia, pirmininkas tik gali rekomenduoti. Prieš Ž.Garšvą neturiu jokio nusiteikimo, tačiau Darius rodo daugiau ryžto ir noro, tad pažiūrėsime, kaip pateisins lūkesčius", – kalbėjo LSDP Kauno skyriaus pirmininkas Giedrius Bielskus.

Kol kas naująjį seniūną išrinkto tik pati frakcija, o kitą savaitę turėtų patvirtinti ir Kauno LSDP skyriaus taryba. Kadangi kitų kandidatų nebuvo, tik D.Razmislevičius, LSDP Kauno skyriaus taryba turėtų pritarti seniūno pakeitimui.

"Logiška kitame miesto tarybos posėdyje paskelbti apie pasikeitimus", – pridūrė naujasis Kauno socialdemokratų frakcijos seniūnas.

Aktyvesnė frakcija

D.Razmislevičius "Kauno dienai" tikino, kad sieks suaktyvinti frakciją ir labiau įtraukti visą partiją į įvairias veiklas. "Reikia nusibrėžti kryptį, pasirengti planą, kaip frakcija turėtų veikti iki kitų savivaldybės rinkimų. Mes turime žinoti, ko patys norime, tada siūlyti koalicijos partneriams ir atlikti tuos darbus, kuriuos įsipareigojome savo rinkėjams", – kalbėjo išrinktas socialdemokratų frakcijos seniūnas.

Anot D.Razmislevičiaus, svarbiausi darbai yra socialiniai reikalai. "Manau, kad mūsų partneriai daugiau dėmesio skiria infrastruktūrai gerinti. Tai nėra blogai, tačiau socialiniams dalykams, švietimui skiriama per mažai dėmesio, todėl mūsų užduotis – kad ši sritis labiau pajudėtų, nes mes, kaip socialdemokratai, tai ir atstovaujame", – sakė Kauno tarybos narys.

LSDP Kauno skyriaus pirmininkas G.Bielskus taip pat palaikė poziciją, kad reikia stiprinti socialinių reikalų sritį ir stengtis atlikti kuo daugiau darbų, kurie buvo pažadėti prieš rinkimus.

"D.Razmislevičius yra Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas, o mūsų prioritetas yra dirbti ir būti matomesniems būtent šiose srityse, todėl manu, kad Darius galės labiau pasireikšti, jam artimesnės mūsų vertybės", – sakė Kauno socialdemokratų lyderis.

Ne pirma nesėkmė

Rugsėjo pabaigoje vyko LSDP Kauno skyriaus pirmininko rinkimai. Juose už G.Bielskų balsavo 121 partijos kolega. Antroje vietoje likęs Ž.Garšva surinko 90 balsų. Tuomet naujasis LSDP Kauno skyriaus vedlys tikino, kad persvara interpretacijoms vietos nepalieka.

"Kauno diena" primena, kad LSDP etikos sargai gegužę anuliavo Kauno skyriaus pirmininko rezultatus. Pripažinta, kad tuomet Ž.Garšvai pritrūko vieno balso.

Gegužės 1 d. LSDP Kauno skyriaus rinkimų konferencijoje išrinktas šio skyriaus pirmininkas. Minimalia vieno balso persvara juo tapo Ž.Garšva. Tada jis sulaukė 113 partijos kolegų palaikymo, o antroje vietoje likęs G.Bielskus – 112. Partijos suvažiavime Vilniuje nuspręsta, kad tokios persvaros nepakako, todėl rinkimų rezultatai buvo anuliuoti. Šį kartą balsų persvara buvo didesnė, todėl Ž.Garšvai teko pripažinti pralaimėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip,

Taip, portretas
Jums tų pokyčių padaryti bus sunku.Kodel/?Komanda silpna.Vietoj pokyčių Jūs peržiūrekite savo narius,kaip kurie sugedę,ilgai sedeją kartu su koncervatoriais.Gal jie ir vykdo jų politiką.

nieko naujo 2

nieko naujo 2 portretas
Pokyciu metas...SOC,FRAKCIJA ar SOC,FRIKCIJA..nematau skirtumo..viens,prie vieno..OT..

tai

tai portretas
O konservatoriai, ar ne komunistai, KGB atstovai? Iš viso nežinia kam tarnauja. Tik ne liaudžiai. Dorų sąjūdiečių jų tarpe neliko. Jų pagrindinis darbas - pjudyti.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių