Kauno senamiestyje – masinė šokio fiesta

Kauno senamiestyje šeštadienį antrą kartą surengta šventė „Šokantis senamiestis“, kuri sutraukia minias šokį mylinčių žmonių.

Renginys prasidėjo prie Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios. Nuo jos didelis būrys šokėjų patraukė per Laisvės alėją senamiesčio link aidint būgnams.

„Svarbiausia yra ne kiek mūsų, o sukurti šventinę nuotaiką mieste“, – kalbėjo dainininkė ir šokėja Karina Krysko-Skambinė, žingsniuodama kolonos priešakyje kartu su savo vyru, profesionaliu šokėju Sauliumi Skambinu.

Jie tikisi, kad šis renginys taps gražia gegužės mėnesio tradicija Kaune. „Norime, kad renginys populiarintų šokį, skatintų aktyviai ilsėtis ir pramogauti“, – sakė Karina. Šie du žinomi žmonės ir yra pagrindiniai renginio iniciatoriai.

Daugiausiai tarp šokėjų buvo S.Skambino ir K.Krysko įkurtos „Žvaigždžių mokyklos“ auklėtinių. Kartu su jais taip pat žingsniavo ir senamiestyje šoko grupė „Funny beat and show“, elegantiškos pilvo šokėjos „Onabellydance“ bei „Oriental“, modernaus šokio studija „Up“, šokių kolektyvas “Šokis LT”, Kauno VDU capoeira klubas, Kauno plastikos ir pantomimos teatro profesionalūs aktoriai, iliuzionistas Nikolas Kin, studija „Ugnies valdovai“.

Vilniaus gatvėje šokėjai stabtelėjo du kartus prie sumontuotų scenų su muzikine aparatūra ir šoko pagal kelių kūrinių ištraukas. Kavinėse sėdintys miestelėnai ir praeiviai palaikė šokėjus plojimais, bet pašokti kartu su akcijos dalyviais ryžosi nedažnas.

Pagrindinė šventė vyko Rotušės aikštėje. Ten šokėjai pademonstravo daugiau šokių.

Iki vėlaus vakaro Rotušės aikštėje susirinkusieji šėls diskotekoje, kurios kulminacija taps ugnies šou.


Šiame straipsnyje: Šokantis senamiestisŠokiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pletkė

Pletkė portretas
Neturi skambiai kuo užsiimti-geriau būtų šiukšles visi parinkę,didesnė nauda nei staipytis.

soklys

soklys portretas
O kas jiems beliko?

Pletkė Šokliui

Pletkė Šokliui portretas
Jūs teisus-kitaip visi pamirštų jų veidus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių