Kauno senamiestis šventiškai išlydėjo vasarą

Kauno senamiestyje verslininkai su studentais šeštadienį surengė vasaros sezono uždarymo šventę.

Vilniaus, M.Daukšos, M.Valančiaus, Muitinės gatvėse nuo 14 val. prasidėjo gyvos muzikos koncertai, drabužių kolekcijų pristatymai, vaidinimai, žaidimai. Senamiesčio kavinės svečius vaišino rudens gardumynais ir skanėstais.

Šventės pradžią paskelbė Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro ,,Ąžuolynas” bei šokėjų grupės lydima teatralizuota eisena Vilniaus ir M.Valančiaus gatvėmis.

Vilniaus gatvėje skambėjo muzika, vyko šokiai, buvo demonstruojamos mados, gamintas rekordinis 3 metrų ilgio sumuštinis.

M.Daukšos gatvėje įsikūrė vaikų pasakų šalis, kurioje pasakų personažai nė vienam mažyliui neleido liūdėti.

M.Valančiaus gatvės erdvę užpildė menas, muzika ir gyvosios skulptūros.

Muitinės gatvė virto studentiška zona, kur Vilniaus universiteto (VU) Kauno humanitarinio fakulteto atstovai priruošė įvairų pramogų, žaidimų bei koncertavo.

Kauno technologijos universiteto Aprangos mados inžinerijos studentė Karolina Radiunaitė demonstravo savo sukurtą suknelę iš lapų ir obuolių. „Savo ateitį sieju su drabužių dizaino kūrimu. Sužinojusi apie šią šventę nusprendžiau sudalyvauti joje ir sukurti rudens tematiką atitinkantį kūrinį“, – kalbėjo prie manekeno dirbanti studentė.

Rotušės aikštėje vyravo tautinė tematika, vyko lietuviški žaidimai ir varžybos.

Šios šventės iniciatoriai – Kauno senamiesčio draugija, vienijanti senosios miesto dalies gyventojus, verslininkus, akademinę bendruomenę. Renginio idėjas ir scenarijų verslininkams kūrė VU Kauno humanitarinio fakulteto kultūros vadybos specialybės studentai.

Šio fakulteto prodekanė Loreta Ulvydienė teigė, kad tai laba gera praktika studentams. „Tokie renginiai laba pagyvina miestą, sukuria šventinę nuotaiką žmonėms, atgaivina senamiestį“, – įsitikinusi ji.

Šventę gyrė ir VU paskaitas vadybos tematika skaitantis profesorius Natarajanas Panchanathamas. „Norėčiau tokių jaunų entuziastų sulaukti ir Indijoje, kur jie galėtų surengti tokių šaunių miesto švenčių“, – šypsojosi mokslininkas. Jis teigė, kad sutikęs Lietuvoje daug draugiškų žmonių. „Man keisčiausia, kad palyginti su Indija gatvėse nėra daug žmonų. Mano tėvynėje kasdien visur sausakimšos gatvės praeivių“, – dalijosi įspūdžiais N. Panchanathamas.

Pavakare Rotušės aikštėje bus paminėtas Lietuvos trispalvės vėliavos ir „Tautiškos giesmės” įteisinimas, įvykęs 1988 metų spalį.

Šio renginio metu VU studentai su bendraamžiais iš kitų Kauno aukštųjų mokyklų kūrė obuolinį Kauno herbą. Rotušės aikštėje Lietuvos dailės akademijos Kauno dailės fakulteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Kauno technologijos universitetų studentai išsirikiavo į gyvąją trispalvę bei giedojo Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę”.

Šventę užbaigė Virgio Stakėno ir šokių grupės koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deina

Deina portretas
Matosi is foto kad tikrai buvo labai grazi ir linksma rudeniska svente. Sekme Kaunui ir kaunieciams. Noretume matyti daugiua tokiu graziu renginiu. Cikaga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių