Kauno senamiestis nušvito šypsenomis

Penktadieno rytą Kauno senamiestis nušvito šypsenomis – Pasaulinės psichikos sveikatos dienos išvakarėse vaikų lopšelio-darželio „Ežiukas“ vaikai ragino praeivius šypsotis ir dalytis gera nuotaika.

Penktadieno rytą Kauno senamiestis nušvito šypsenomis – Pasaulinės psichikos sveikatos dienos išvakarėse vaikų lopšelio-darželio „Ežiukas“ vaikai ragino praeivius šypsotis ir dalytis gera nuotaika.

Šaltoką spalio penktadienio rytą lopšelio-darželio „Ežiukas“ kieme vaikai džiaugsmingai pasakojo, kaip pradėjo savo dieną: nusišypsojo tėveliams, draugams ir net kylančiai saulei.

„Pasaulinė psichikos sveikatos diena paskatino kalbėtis su vaikais apie emocijas: kokios jos būna, kaip jas atpažinti ir kaip elgtis. Ar tada, kai liūdna, reikia pasislėpti ir verkti, ar būtina apie tai kam nors pasakyti? Ar reikia dalytis džiaugsmu?“ – apie tai, ką darželio vaikai veikė visą savaitę, pasakojo įstaigos vadovė Irma Žilinskienė.

Darželis „Ežiukas“ ir kitų darželių vaikus pakvietė dalyvauti šventėje „Dovanokime gerą nuotaiką ir šypseną“. Darželio vaikai ir šventės svečiai iš kitų ikimokyklinio ugdymo įstaigų penktadienio rytą spalvinga eisena patraukė Kauno Rotušės link. Rotušės aikštėje augančius medžius papuošė vaikų piešiniai, raginantys nesipykti, neskriausti kitų, šypsotis ir dalytis gera nuotaika su aplinkiniais. Darželinukai praeiviams dalijo savo darbelius su šypsenomis ir kvietė žmones šypsotis.

„Vaikai, jūs čia patys tokių gražių darbelių padarėte?“, – stebėjosi viena vyresnio amžiaus kaunietė. Vaikų akcija paskatino nusišypsoti ir į darbus skubančius žmones, ir po senamiestį vaikščiojusius turistus.

Vaikai visą savaitę per įvairius žaidimus, piešinius, darbelius susipažino su emocijomis ir kokios jos svarbios, kad vaikas ar suaugęs žmogus jaustųsi gerai.

Pasak direktorės, darželis, besivadinantis sveikatą stiprinančia mokykla, ne tik skatina rūpintis fizine sveikata. „Psichinė sveikata labai svarbi visai vaiko sveikatai ir savijautai. Jeigu vaikas jaučiasi saugus, jis lengviau adaptuojasi, išreiškia save“, – kalbėjo I.Žilinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių