Kauno senamiestis nušvito mažųjų šypsenomis

  • Teksto dydis:

Pasauliui minint Tarptautinę psichikos sveikatos dieną, lietingą antradienio rytą Kauno senamiestis nušvito šypsenomis – Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ vaikai ir atvykę svečiai ragino praeivius šypsotis ir dalintis gera nuotaika.

Lopšelis-darželis „Ežiukas“, siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį į psichikos sveikatos saugojimą ir stiprinimą, spalio 10 d. organizavo jau tradicija tapusią akciją „Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną!“.

Vaikai savo kieme sutiko atvykusius vaikučius iš kitų Kauno ikimokyklinių ugdymo įstaigų. Linksmai pašokę, padainavę ir pabendravę visi spalvinga eisena pajudėjo Kauno rotušės link.

Vaikų eisena, jų dovanojami nupiešti besišypsantys veidukai, paskatino nusišypsoti ir į darbus skubančius kauniečius, ir po senamiestį vaikščiojančius turistus.

Rotušės aikštėje pastatytus molbertus papuošė vaikų piešiniai, raginantys šypsotis, nesipykti, neskriausti kitų. Vaikai dainavo, šoko, pūtė muilo burbulus. Buvo daug vaikiško juoko ir šypsenų.

Šventės vieta buvo papuošta akcijos partnerių – Kauno miesto Visuomenės sveikatos biuro – padovanotais įvairiaspalviais balionais.

Spalio 10 d. primena apie psichinės sveikatos, jos stiprinimo, prevencijos svarbą. Ši diena turėtų būti aktuali visiems, nes primena, jog be materialių dalykų labai svarbi kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis – psichika.

Jau nuo ankstyvojo amžiaus vaikams turi būti formuojamos nuostatos, kad teigiamos emocijos, gera nuotaika, bendravimas su draugais, fizinis aktyvumas, sveika mityba padeda stiprinti psichinę sveikatą, o gera psichinė sveikata padeda įveikti įtampą, nerimą, baimes ir iškylančius sunkumus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių