Kauno savivaldybė tebešvenčia Vasario 16-ąją

Nors šiandien – jau kovo 1-oji, prasidėjo kalendorinis pavasaris, tačiau kauniečius ir miesto svečius Laisvės alėjoje kabančios vėliavėlės vis dar sveikina su Vasario 16-ąja.

Gyvuoja tradicija centrinėse Kauno gatvėse pakabinti vėliavėles, miestiečiams primenančias apie artėjančias valstybines šventes, Kalėdas. Tai yra dar vienas būdas miesto valdžiai pasveikinti gyventojus.

Šiemet su Šv. Kalėdomis valdininkai kauniečius sveikino beveik iki vasario vidurio, kuomet prieš pat Lietuvos valstybės atkūrimo dieną kalėdiniai vimpilai buvo pakeisti vėliavėlėmis su užrašais „Su Vasario 16-ąja“. Kita valstybinė šventė – Kovo 11-oji – jau ne už kalnų, tačiau miesto savivaldybė tebešvenčia prieš dvi savaites praėjusią šventę.

„Laikotarpis tarp šių švenčių yra mažas, be to, vėliavėlių pakabinimas ir nukabinimas nemažai kainuoja. Rytoj vėliavėlės jau turėtų jos būti pakeistos į kitas, sveikinančias su „Su Kovo 11-ąja“, – dėstė Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas.

Vimpilų, kurie vis dar kabo Laisvės alėjoje, pakabinimas Kauno miesto savivaldybei kainavo 3781 litą. Tai portalui kaunodiena.lt patvirtino bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Algirdas Snarskis.


Šiame straipsnyje: Vasario 16-ojiVasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha

cha cha portretas
kaip tik pries merija...Toks vaizdas, kad merija yra be langu, t.y. meras sedi belangej...

.....gal

.....gal portretas
Pas juos kasdien šventa.

arvys

arvys portretas
del manes ,tai tos veliaveles gali kabeti ir istisus metus.tai puosia miesta
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių