Kauno savivaldybė pratęs „Girstučio“ rekonstrukcijos sutartį

Daugiau nei per porą metų vos pusę darbų rekonstruojamuose „Girstučio“ rūmuose atlikusiems rangovams bus leista tęsti darbus.

„Jie šiaip ne taip suspėjo pristatyti reikiamus dokumentus, todėl sutartis bus pratęsta“, – penktadienį vakare sakė Kauno savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vygimantas Abramavičius.

Lėtapėdiškai kultūros ir sporto rūmų rekonstrukciją vykdę „Sienojus“ ir „Kamesta“ praėjusį mėnesį iš Kauno miesto savivaldybės gavo žinią, kad rekonstrukcijos sutartis bus vienašališkai nutraukta ir susitarimų neįvykdę rangovai praras 1,9 mln. litų dydžio užstatą.

Savivaldybė sutiko su bendrovių prašymais suteikti dar vieną galimybę, tačiau priminė, kad visi susitarimai neteks galios, jei verslininkai iki sekmadienio nesugebės perrašyti tarpusavio santykius reglamentuojančią sutartį ir savivaldybei nepateiks naujo darbų atlikimo garanto. Penktadienį po pietų už sutartį garantuojančios kompanijos atstovas savivaldybėje pasirodė, tačiau jo atneštuose dokumentuose išvardinti punktai savivaldybei neįtiko. Sutartį suderinti pavyko tik vakare. Rangos sutartis pratęsta iki kitų metų lapkričio pabaigos.

„Girstutyje“ darbų padaryta už maždaug 10 mln. litų. Tai tėra tik pusė suplanuotų investicijų.

„Kamestos“ generalinis direktorius Valentinas Marcinkevičius žadėjo, kad visi įsipareigojimai bus padaryti už sutartyje numatyta sumą.


Šiame straipsnyje: GirstutisKamestaSienojus

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Na, žinant kad tą 'Girstutį' žadėjo 'kontroliuot' didysis kapitalizmo apologetas Stašaitis... kas gali paneigt, kad aferos ir toliau - pagal jį.

kaunietis

kaunietis portretas
Pagyvensim, pamatysim ar sugeba vicemeras atsakingas uz kultura ir sporta kontroliuoti statybu eiga.

Valioooo

Valioooo portretas
Grįžo meras ir sutartis pratęsta...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių