To Kauno rotušėje dar nebuvo

Santykiai – menas, kurį sukurti galima tik sunkiu darbu. Dvi deimantinių vestuvių  sukaktį paminėjusios kauniečių poros, savo pavyzdžiu tai tik dar kartą įrodė.

Deimantai net gėlėse

Žėrintys deimantai ant rankų, kaklo ir net gėlių puokštėje – kaunietė Ona Rudzinskienė 60-ies metų vestuvių sukakčiai ruošėsi itin atsakingai.

Prieš žengiant į Rotušę, segė su akmenėliais puoštu laivo vairu šalia geltono rožės žiedo sublizgo ir Juozo Rudzinsko švarko atlape.

"Deimantai – geriausi moterų draugai, bet šiandien jais dalysimės", – jaudulio prieš ceremoniją neslėpė aštuoniasdešimtmetė. Paprašyta prisiminti savo su vyru meilės istoriją, kaunietė šyptelėjo – jausmai jos širdį pradėjo kutenti tik po trijų pažinties mėnesių. Juozas išvaizdžią merginą esą pamilo iš karto.

"Pamilo ir nebepaliko. Matyt, kažkas aukščiau už mus taip sudėliojo, – O.Rudzinskienė prasitarė netikėjusi, kad drauge jiems pavyks nueiti tokį ilgą kelią. – Dvylika metų Sibire, kiti gyvenimo sunkumai ir išbandymai – nepasidavėme jiems. Visuomet buvome kartu ir tikėjome priesaika, kurią vienas kitam davėme prieš Dievą."

Dovanos – vaikai

Šeštadienio popietę Rudzinskai į Kauno rotušę žengę ne vieni. Deimantinę porą lydėjo ne tik dukra, sūnus ir būrys jų laime besidžiaugiančių artimųjų – pasitempę ir besišypsantys šalia nekantriai trypčiojo ir ilgamečiai jų bičiuliai Zita su Kazimieru.

Sunku patikėti, bet Maciulevičių pora tądien savo bendro gyvenimo datą taip pat žymėjo deimantais – susipažinę 1956-aisiais ir tų pačių metų spalį susituokę nedidelėje bažnytėlėje Kaune, jiedu toliau gyvenimo keliu eina tvirtai susikibę rankomis.

"Buvo visko, kartais gal stigo ir pagarbos vienas kitam, bet niekada nebuvo minties skirtis ir pasukti į skirtingas puses", – lūkuriuodama, kol civilinės metrikacijos biuro darbuotoja ištars jų vardus, kalbėjo Z.Maciulevičienė. Žvelgdama į ištikimą gyvenimo palydovą, moteris džiaugėsi kartu praleistais metais, o visus tuos, kurie neranda sėkmingo bendro gyvenimo recepto, mokė kantrybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaup gražu

Kaup gražu portretas
nuoširdžiai sveikinu šiuos žmones ir linkiu Dievo palaimos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių