Kauno rotušę atakavo būsimieji jaunavedžiai

Šv. Valentino dieną Kaune niekas nesituokė, mat antradieniais poros netuokiamos, tačiau Rotušėje nuo ankstaus ryto šurmuliavo atnešusieji prašymus susituokti.

Iki pietų buvo gauta 15 prašymų, o iki darbo pabaigos – net 25. Tai dvigubai daugiau nei paprastą žiemos dieną.

„Tikriausiai turėjo įtakos, kad šiandien – įsimylėjėlių diena“, – sakė Kauno Civilinės metrikacijos biuro vyriausioji specialistė Jūratė Taraškevičienė.

Tačiau ne visos šiandien Rotušėje apsilankiusios poros pareiškimams nešti laukė būtent Šv.Valentino dienos.

„Kada gavom atostogų, tada ir grįžom”, – datos nesureikšmino Norvegijoje gyvenantys Asta ir Gytis. Vestuvėms jie pasirinko liepos 21-ąją. Pora susipažino per interneto pažinčių portalą.

„Pamatė mano, sėdinčio ant Norvegijos fiordų, nuotrauką ir susidomėjo.  Pradėjom susirašinėti“, – pasakojo Gytis. Vėliau į Norvegiją paskui jį išvažiavo ir Asta. Ten pora planuoja gyventi ir po vestuvių.

„Pasveikinau vos atsibudęs“, – meiliai žvilgtelėjo į savo išrinktąją ispanę Martą lietuvis Gediminas. Apsilankymui Rotušėje jaunuolių pora specialiai vasario 14-osios taip pat tikina nesirinkę.

Beje, Marta ir Gediminas susituokė jau prieš metus Ispanijoje. Tačiau jiems nusprendus Lietuvoje apsistoti ilgesniam laikui, Martai, kaip užsienietei, prireikė leidimo čia gyventi. Lengviausias kelias – įregistruoti jų jau įvykusią santuoką ir mūsų šalyje.

„Man Ispanijoje jau atsibodo. Pabandysim čia gyventi“, – sakė Gediminas.

„Aš ten neturėjau darbo“, – aiškino Marta.

Jie susipažino ir įsimylėjo prieš daugiau kaip ketverius metus Kaune, kai Marta buvo čia buvo atvykusi dvejiems metams pagal “Erasmus” studentų mainų programą.

Vieni iš šiandien nusprendusiųjų oficialiai paskirti savo vestuvių datą Kaune buvo škotų pora, kurių vienas turi nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje.

„Norinčiųjų tuoktis Valentino dieną būna neįprastai daug tada, kai ji išpuola šeštadienį“, – teigė Rotušės ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius.

Vasario 16-oji šiemet – ketvirtadienis, tai galima vestuvių diena, tačiau per šią valstybinę šventę norinčiųjų susituokti neatsirado.


Šiame straipsnyje: Valentino diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių