Kauno regione – 24 tūkst. oficialių bedarbių

  • Teksto dydis:

Liepos 1 d. Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota 24 tūkst. darbo neturinčių asmenų. Tai sudarė 6,9 proc. visų darbo biržos aptarnaujamos teritorijos darbingo amžiaus gyventojų – tiek pat, kiek prieš mėnesį, tačiau 0,4 proc. punkto daugiau nei analogišku laikotarpiu prieš metus.

Atskirose Kauno regiono savivaldybių teritorijose registruotas nedarbas per birželį kito skirtingai: Jonavos, Kaišiadorių, Kėdainių ir Raseinių rajonuose – sumažėjo, Kauno rajono ir Birštono savivaldybėse – ūgtelėjo, o Kauno mieste išliko nepakitęs. Daugiausia darbingo amžiaus gyventojų bedarbiais buvo registruota Jonavos (8,7 proc.) ir Raseinių (8,5 proc.) rajonuose. Mažiausiai – Birštono (4 proc.) ir Kauno rajono (6,1 proc.) savivaldybėse.

Lyginant su šalies rodikliais, nedarbas Kauno regione ir toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (7,3 proc.) ir vienas mažiausių tarp šalies regionų: mažesnis fiksuotas tik Klaipėdos (5,9 proc.) ir Vilniaus (6,2 proc.) apskrityse.

Per birželį Kauno teritorinės darbo biržos skyriuose užsiregistravo 3,6 tūkst. nedirbančių regiono gyventojų. Darbdaviai ieškantiems darbo siūlė beveik 6,7 tūkst. laisvų darbo vietų. Kauno teritorinės darbo biržos duomenimis, per mėnesį į darbo rinką sugrįžo 4,2 tūkst. Kauno regiono gyventojų. Iš jų beveik 2,3 tūkst. įsidarbino, 1,3 tūkst. pradėjo savarankišką veiklą, įsigiję verslo liudijimus, 0,6 tūkst. asmenų suteiktas remiamas užimtumas.

Kauno mieste registruotas nedarbas per birželio mėnesį nepasikeitė ir mėnesio gale siekė 6,7 proc. Prieš metus nedarbas teritorijoje buvo 6,4 proc. Liepos 1 d. Kauno miesto skyriuje buvo užsiregistravę 11,9 tūkst. nedirbančių darbingo amžiaus kauniečių. Per mėnesį darbo biržoje užsiregistravo beveik 1,9 tūkst. bedarbių, jiems pasiūlyta apie 4,7 tūkst. laisvų darbo vietų Kauno mieste. 

Kauno rajone registruotas nedarbas per mėnesį padidėjo 0,1 proc. punkto iki 6,1 proc. Prieš metus nedarbas teritorijoje buvo 5,8 proc. Liepos 1 d. Kauno rajono skyriuje bedarbiais buvo užsiregistravę beveik 3,6 tūkst. rajono gyventojų. Per birželį darbo biržoje užsiregistravo 541 nedirbantis asmuo. Darbdaviai ieškantiems darbo siūlė 528 laisvas darbo vietas. 


Šiame straipsnyje: bedarbiaidarbasdarbo birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

beje

beje portretas
O kas nelegaliai įdarbina darbuotojus dirbt, ar ne darbdaviai? Tai, jei žinote, kad kažkas dirba nelegaliai, dėkit įrodymus, o ne pletkus rašykite ir žurnalistus kaltinkite. Už nelegalų darbą yra numatyta atsakomybė.

MZ

MZ portretas
Kaunas tvarkosi!

erezija

erezija  portretas
Taip, kam dirbti už ačiū ir dėti savo sveikatą, kurios nenusipirksi už jokius pinigus, o sodra tau atkiš riebią špygą kartu su darbdaviu? Beje, darbo birža jokių išmokų nemoka, moka SODRA ir tik tiems, kas turi stažą ir mokėjo mokesčius, darbo netekimas- draudiminis įvykis, kaip ir liga Ir nustokit kliedėt apie tas pašalpas. Jei dirbdamas užsienyje sugeba ir save, ir šeimą išlaikyti, pagarba. Kitu atveju reiktų kalėjimus statyti, kad būtų kur plėšikus sodinti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių