Kauno rajonu galima grožėtis ir iš dangaus

  • Teksto dydis:

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC) kviečia iš paukščio skrydžio apžiūrėti žaviausius krašto kampelius. Tokių galimybių turėtų padaugėti, nes Centras ketina bendradarbiauti su Kauno skraidūnų klubu, kurio vadovai pakaunėje ieško naujos ir patogesnės bazės.

„Pramoginės kelionės laivais pranoko lūkesčius – kiekvieną sekmadienį į Zapyškį ir Kulautuvą plaukiantis laivas „Tolstojus“ būna pilnutėlis. Norėtųsi, kad žmonės mūsų kraštu galėtų grožėtis ir iš dangaus“, – ateities planais dalijosi Kauno rajono TVIC direktorė Emilė Kaminskaitė.

„Žmonės nuo senų laikų svajojo skraidyti kaip paukščiai, todėl gamino įvairius skraidymo aparatus. Mūsų klubo nariai ne tik patys skraido, bet ir kviečia pakilti į orą visus, norinčius iš viršaus pasižvalgyti į Žemę“, – kalbėjo Kauno skraidūnų klubo prezidentas Kęstutis Želnys.

Klubas šiuo metu vienija apie 30 narių, jo arsenale yra ultralengvųjų lėktuvėlių, parasparnių, tačiau daugiausia – motorizuotų skraidyklių.

Skraidyklę sudaro trikampis sparnas ir triratis vežimėlis. Ji lengvai sklendžia, todėl variklio sustabdymas ore nekelia pavojų. Kabina, kurioje sėdi pilotas ir keleivis, taip pat yra patvari ir saugi. Skrendama iki 160 km per valandą greičiu. Nepasipildžius kuro galima nuskristi apie 400 km.

Kauno rajonas išsidėstęs trijų didžiųjų Lietuvos upių – Nemuno, Neries ir Nevėžio santakoje. Čia įsikūrę žavūs miesteliai, kraštas nusėtas piliakalniais, architektūros paminklais. Kauno rajoną garsina viena seniausių Lietuvoje Šv.Jono Krikštytojo bažnyčia, Raudondvario, Žemaitkiemio Babtyno, Kačiūniškės dvarai.

Skrydžio metu galima pamėginti valdyti skraidyklės sparną, pasigrožėti kraštovaizdžiu. Kiekvienas pakilimas, nusileidimas, vėjo gūsis suteikia vis naujų potyrių. Skrydžio trukmė priklauso nuo pasirinkto maršruto, paprastai trunka nuo 15 iki 30 min.

Daugiau informacijos apie skraidykles galima rasti www.skraidyklės.lt arba www.turizmo-info.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina2

Lina2 portretas
Užsimušdama ieškau kokiu mažiausiu atstumu gali skristi virš namų parasparniai ? Koks privalomas aukštis tarp lėktuvo ir namo? Kas atsakingas būtų jei vistik sparnu kliudytų namą? Aišku rašysiu užklausimą į KRS, bet gal kas žinote?nes mastaičiuose ko ne stogais siautėja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių