Kauno rajono verslininkus šokdina žemės savininkai

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno apylinkės teismo sprendimu rajone veikusi bendrovė "Zeraida" įpareigota nedelsiant nutraukti veiklą. 26 atliekų rūšiavimo įmonės darbuotojai liks be darbo.
Dirba neįgalieji

Valstybinės žemės nuoma 40 metų negarantuoja, kad tiek laiko gali būti ramus ir dirbti ne tik sau, bet ir visuomenei naudingą darbą. Tuo įsitikino Domeikavoje įsikūrusios bendrovės "Zeraida" vadovas Raimondas Linkevičius. "Mūsų įmonė yra socialinė – įdarbiname neįgaliuosius ir surenkame šiukšles, kurios galbūt mėtytųsi pakampiuose", – teigiamus veiklos dalykus minėjo R.Linkevičius.

Kauno apylinkės teismui, nagrinėjusiam "Zeraidos" bylą, to nepakako. To nepakako ir Kauno apygardos teismui, nagrinėjusiam bylą apeliacine tvarka. Teismams pasirodė svarbesnis žemės sklypo savininkų reikalavimas stabdyti įmonės esą neteisėtą veiklą ir apginti teisę į sveiką ir švarią aplinką. Tiesa, kyla pagrįstų abejonių, ar žemės savininkams labiau rūpėjo švari aplinka, ar jie siekė pasipelnyti iš čia įsikūrusių verslininkų?

R.Linkevičius sutiko, kad teisė į švarią aplinką labai svarbi. Kartu vyras retoriškai klausė: "O ar tai, ką mes darome, nėra rūpestis švaria aplinka."
Bendrovė "Zeraida" atliekas rūšiuoja ne kokiame nors prestižiniame individualių namų rajone ar draustinyje. Ji veikia Domeikavoje, Pakalnės g. esančioje teritorijoje, kur anksčiau buvo įsikūrusios fermos.

Dokumentuose nurodoma, kad žemės paskirtis – "komercinė ir kita". Būtent tai ir tapo pagrindinių žemės savininkų koziriu. "Zeraidos" atstovams teisme nepasisekė įrodyti, kad atliekų rūšiavimas yra paslauga, todėl jų įmonės veikla atitinka žemės paskirtį.

Šalia veikia ne viena įmonė. Kaip paaiškėjo, ir jos turi rūpesčių su žemės, kurioje stovi bendrovių pastatai, savininkais.
Įsigijo tik pastatus



NAUJAUSI KOMENTARAI

vietinis

vietinis portretas
Ponas zemvaldys susigrazino keliolika hektaru zemes ir sokdina visus kurie teisetai, dar pries jam susigrazinant zemes, isigijo cia sklypus. Siu imoniu pastatai cia stovi nuo rusu laiku, zeme naujasis savininkas liepia issipirkti uz kosmines sumas, nors zmones ja jau nusipirke dar iki jo. Absurdas o ne teisine valstybe.

gintas11

gintas11 portretas
teiingai Teismai elgiasi, juk zemes savininkai ir yra savininkai, todel Ju teises ir yra kostitucijos apgintos.

reikia

reikia portretas
taip, kur tik gražesnė vieta - apkakot, o žmonės nulio vietoj, išvažiuos, išmirs ir bus gerai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių