Kauno rajono savivaldybės administracijai vadovaus A. Nesteckis

Į Seimą nepatekęs socialdemokratas Antanas Nesteckis paskirtas eiti Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Taip nusprendė pirmadienį posėdžiavusi savivaldybės taryba.

Už A.Nesteckio kandidatūrą balsavo 20 iš 21 posėdyje dalyvavusio Kauno rajono savivaldybės tarybos nario, vienas tarybos narys nebalsavo. Slaptas balsavimas vyko elektroniniu būdu.

A.Nesteckis pakeitė gruodį iš pareigų pasitraukusį Ričardą Pudževelį, kuriam pareikšti įtarimai politinės korupcijos byloje.

A.Nesteckio kandidatūrą į šias pareigas pasiūlė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. „Kandidato politinio, administracinio darbo patirtis nekelia abejonių. Kauno rajone jis nuo 1979 m., kuomet, baigęs tuometinę Lietuvos žemės ūkio akademiją (dabar – Aleksandro Stulginskio universitetas – red. past.), pradėjo dirbti vyriausiuoju inžinieriumi, vadovavo ūkiams. Tai – šešių kadencijų savivaldybės tarybos narys, dviejų kadencijų Seimo narys. Tai žmogus, vadovavęs Valstybinei mokesčių inspekcijai, šios inspekcijos Kauno apskrities skyriui, vadovavęs vieno bankų („Tauro“ banko – red. past.) Kauno filialui. A.Nesteckis turi ir vadovavimo savivaldybės administracijai patirties: yra dirbęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriumi ir pavaduotoju“, – kandidatą pristatė meras.

Opozicijos atstovo konservatoriaus Justino Urbanavičiaus, paklaustas, ko imsis, kad panašūs korupcijos skandalai kaip tas, dėl kurio iš užimamų pareigų pasitraukė R.Pudževelis, nepasikartotų, A.Nesteckis atsakė, kad rūpinsis savivaldybės darbo skaidrumu.

„Šiuo metu yra atnaujinama savivaldybės interneto svetainė. Ją atnaujinus, čia skelbsime daugiau informacijos, viešinsime kuo galima daugiau sprendimų“, – žadėjo paskirtasis administracijos direktorius.

„Džiaugiuosi čia matydamas Antaną Nesteckį. Jis visada kritikuodavo administracijos direktoriaus sprendimus, o dabar jis pats turės juos ruošti“, – sakė tarybos narys darbietis Antanas Makarevičius.

A.Nesteckis pabrėžė sieksiantis savivaldybės veikloje maksimalaus skaidrumo, finansinės drausmės, geresnio administravimo. „Administracijos direktoriaus pareigos nėra politinė pareigybė. Einant šias pareigas, svarbu vykdyti savivaldybės tarybos sprendimus, padėti administracijos darbuotojams juos įgyvendinti, spręsti aktualias gyventojų problemas“, – aiškino pranešėjas. Jis užsiminė daug dėmesio skirsiantis investiciniams savivaldybės projektams.

Rajono pakraštyje, Piliuonoje, su žmona Nijole gyvenantis A.Nesteckis užsiminė sieksiantis, kad skirstant lėšas nebūtų nuskriaustos ir nutolusios rajono seniūnijos.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjos Rūtos Snarskienės teigimu, sausio 17 d. savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pradedančiam eiti A.Nesteckiui bus mokamas atlyginimas pagal 17 pareigybės kategoriją. Taip pat jam bus mokamas priedas, priklausantis valstybės tarnautojams už tarnybos valstybei stažą (šį priedą sudaro 3 procentai pareiginės algos už kiekvienus trejus tarnybos Lietuvos valstybei metus), ir 50 proc. pareiginės algos priemoka už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą (ši priemoka negali viršyti 60 proc. pareiginės algos). Kauno rajono savivaldybės Buhalterinės apskaitos skyriaus vedėja Rūta Kondratavičienė sakė kol kas negalinti pasakyti, kokio konkrečiai dydžio bus mėnesinė A.Nesteckio alga. „Kai turėsim patvirtintą faktą, kai gausiu iš Personalo skyriaus informaciją, tada galėsime pasakyti skaičius“, – sakė skyriaus vedėja.

Anksčiau Kauno rajono savivaldybės administracijai vadovavęs R.Pudževelis iš užimtų pareigų atsistatydino kartu su vicemeru Kęstučiu Povilaičiu, kuriam buvo pareikšti įtarimai toje pačioje korupcijos byloja. „Dviejų žmonių išėjimas iš darbo – tai ne pasaulio pabaiga, – sakė V.Makūnas, užsimindamas, kad savivaldybėje yra žmonių, galinčių eiti atsakingas pareigas. – A.Nesteckis yra reiklus sau ir kitiems, bet įstatymo ribose. Sakiau ir sakysiu: savivaldybėje didžiosios politikos nėra. Yra tik gyventojų lūkesčiai, jų problemos. Svarbiausia savivaldybėje ir yra tas problemas spręsti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linai

Linai portretas
Jei jau toks stebuklingai nuostabus, kodėl jo žmonės nerinko į Seimą, nors kandidatavo? Žmonės mato

Lina

Lina portretas
Nuostabus zmogus ir vadovas. Drausmingas ir saziningas.

Jeen

Jeen portretas
Buvęs administracijos vadovas realiai daug nuveikė. Žinia: suklydo. Ką nuveiks atėjęs: nežinia. Ir nereikia kalbų dėl skaidrumo. Visi iki vieno, kol nepasikeis visa karta. Ar ne? Sėkmės darbuose. P.s norisi naujų veidų tokių kaip Matijošaitis.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių