Kauno rajono gyventojams pervesta 2,2 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, kad gyventojams, kurie laiku, iki gegužės 2 dienos, pateikė teisingai užpildytas pajamų deklaracijas, pervedė visą Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permoką.

Beveik 17 tūkst. Kauno rajono gyventojų jau pervesta 2,2 mln. eurų permokų, t.y. beveik 500 tūkst. eurų daugiau nei praėjusiais metais.  Lietuvoje iš viso šiais metais 730 tūkstančių gyventojų sulaukė beveik 90 mln. eurų permokos.

„Visi gyventojai, kuriems susidarė grąžintina GPM suma ir kurie teisingai bei laiku pateikė metines GPM deklaracijas, permokos grąžinimo sulaukė, kaip ir numatyta, iki liepos 31-osios dienos. Pažymėtina, kad apie 250 tūkst. gyventojų visoje Lietuvoje dar nepasinaudojo galimybe susigrąžinti GPM permokos. Vien tik už 2016 metus gyventojai gali susigrąžinti apie 22 mln. eurų. Permoka gali būti grąžinama už praėjusius penkerius metus, tereikia teisingai užpildyti atitinkamų metų pajamų deklaraciją“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, akcentuodama, kad daugiausiai permokų susidarė dėl per didelio pritaikyto metinio neapmokestinamųjų pajamų dydžio (MNPD).

GPM permoką gali susigrąžinti ne tik gyventojai, kuriems buvo pritaikytas per didelis MNPD ar metinis papildomas nepamokestinamųjų pajamų dydis (MPNPD), bet ir mokėję gyvybės draudimo ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto kreditą, įmokas už studijas.

„Grąžinant permoką atsižvelgiama, ar gyventojas nėra skolingas valstybei, ar yra pateikęs, patikslinęs ankstesnių laikotarpių privalomas pateikti turto ir pajamų deklaracijas“, – aiškina J. Stankienė ir primena, jog greičiausias ir patogiausias būdas pateikti deklaracijas yra internetu. Pasitikrinti, ar visos privalomos deklaracijos ir dokumentai yra pateikti, ar patikslinti, taip pat rasti visus priminimus apie nepateiktas deklaracijas ar kitus dokumentus gyventojas gali prisijungęs prie Elektroninio deklaravimo sistemos (skiltyje „Pranešimai vartotojui“).

VMI primena, kad išsami informacija apie pajamų ir turto deklaravimą bei permokų grąžinimą patalpinta interneto svetainėje www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima  paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
O palūkanas už permokas irgi perveda?

Anonimas

Anonimas portretas
as gaunu minimuma ir dar susimoku 50 ruru kur logika ir kokia ta musu mokesdiu sistema

LLL

LLL portretas
Iš principo, jeigu atsiranda poreikis grąžinti mokesčio permoką - yra blogai, o jeigu tai ne pavienis atvejis - reiškia, mokesčių sistema yra prasta. Tai yra viena iš daugybės priežasčių, kodėl žmonės bėga iš Lietuvos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių