Kauno rajono greitoji medicinos pagalba išties greita

  • Teksto dydis:

Prieš metus įvykusi Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties pertvarka davė teigiamų rezultatų. Nors per paskutiniuosius metus iškvietimų padaugėjo beveik dviem tūkstančiais, iš gyventojų nesulaukta nė vieno skundo dėl tarnybos darbo, skelbia rajono savivaldybė.

Pristatydama veiklos ataskaitą už 2015 metus, vyr. gydytoja Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė tvirtino, kad iškvietimai mieste iki 15 min. ir kaime iki 25 min. sudarė beveik 87 proc. Pernai specialistai pas ligonius vyko daugiau kaip 16 tūkst. kartų.

Darbo organizavimo tvarka buvo pakeista praėjusių metų kovą. Garliavos poste buvo palikta budėti viena greitosios medicinos pagalbos brigada. Į pastotes Girionyse, Sitkūnuose, Akademijoje vyksta brigados iš centro posto.

Pernai pagerėjo stoties darbo sąlygos. Prisidėjus Kauno rajono savivaldybei, suremontuotas garažas, atnaujintas persirengimo kambarys. Buvo įsigyta ir naujos medicinos aparatūros: nupirkti du defibriliatoriai-monitoriai ir du EKG aparatai.

Meras Valerijus Makūnas dėkojo medikams už pasiaukojama darbą ir pažadėjo, kad savivaldybė ir toliau prisidės gerindama medikų darbo sąlygas. Artimiausiuose planuose – greitosios pagalbos automobilių plovyklos įrengimas.

Aukščiausias įstaigos apdovanojimas – „Pagalbos lašas“ – įteiktas keturiems geriausiems praėjusių metų darbuotojams. „Metų kolegos“ prizu apdovanota ilgametė darbuotoja Romalda Urbonavičienė. Ji visada pasiruošusi pavaduoti susirgusius kolegas. Už darbo intensyvumą „Pagalbos lašai“ įteikti Liudmilai Kavaliauskienei ir Gediminui Bikui.

Nominacijos „Už darbą ir idėjas“ nugalėtojas Juozas Gicevičius buvo apdovanotas už indėlį vykdant įstaigos reorganizaciją, darbuotojų mokymą naudotis naujomis technologijomis, idėjas ir pasiūlymus decentralizuojant pagalbos teikimą gyventojams.

Padėkos  už geriausią operatyvumą vykstant į skubius kvietimus ir intensyvų darbą įteiktos Juozui Mykolačiui, Rūtai Žigutienei ir Jūratei  Kėvalienei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventoja

gyventoja portretas
senai laukiau progos,kur galeciau ikisti savo ivertinima ,del Kauno raj.greitosios darbo.Persikeliant gyventi is miesto i rajona,didziausia baime buvo-o kaip bus jei teks kviesti greitaja.Taip leme likimas-kad 2 kartus reikejo kviesti greitaja-esam labai dekingi ,kad Kauno rajono greitoji -yra tikrai greitoji.Karta prisistate jaunas gydytojas TOMAS-nesitiki,kad tokiu teigiamu zmoniu yra rajono greitojoj.Aciu gyd. TOMUI. Kitu atveju,neteko suzinoti gydytojo vardo,bet aptarnavo operatyviai,nuosirdziai,skubiai-ko nera Kauno klinikose-kai greitoji atvyksta per 10 min.,o patekus i Klinikas,nera kardiologo-ji isejus i skyriu....Reikia laukti ,kada is kur ateis ta gydytoja,juk zmogui svarbi kiekviena minute. Aciu dar karta Kauno rajono greitosios gydytojams ir visam personalui.

Taskutis

Taskutis portretas
Jei medikai nespės ... jums visada padės Valerijus Makūnas

Jurate

Jurate portretas
galiu patvirtinti kad teko 2kartus kviestis greitaja pagalba ir istikruju ji buvo labai greita pagalba SEKMES Garliavos padaliniui!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių