Kauno rajono dainų ir šokių šventė skleis laimės hormonus

Šeštadienį, birželio 9 dieną, Kulautuva sutrauks šimtus žmonių – čia vyks beveik 60 metų tradiciją turinti Kauno rajono dainų ir šokių šventė „Graži tu mano, brangi Tėvyne“.

Masinio sambūvio tradicijos

„Kauno rajonas visada didžiuodavosi savo meno kolektyvais, kuriuose šoka, dainuoja tiek suaugusieji, tiek jaunimas. Nuo 1953 metų buvo pradėtos rengti rajono dainų ir šokių šventės“, - kultūriniu paveldu didžiuojasi šventės organizacinio komiteto pirmininkė, Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė.

Ji priminė, kad viena gražiausių ir įspūdingiausių dainų ir šokių švenčių įvyko 1965 metais. Joje  dalyvavo beveik 2000 dalyvių, o žiūrovų buvo suskaičiuota net 10 tūkstančių. Tikimasi, kad šiųmetė šventė irgi bus gausi ir smagi.

Vaikai, tėvai, seneliai

Šventės, skirtos Maironio 150-osioms metinėms, nuotaiką kurs kelios kartos – seneliai, tėvai, vaikai ir anūkai. Tai – Kauno rajono vaikų ir suaugusiųjų chorai, pučiamųjų orkestrai, kaimo kapelos, folkloro, tautinių, šiuolaikinių šokių kolektyvai, teatrai, tautodailės, tradicinių amatų ir kulinarinio paveldo puoselėtojai.

Nuo 14 val. Kulautuvos parko aikštėje aidės folkloro garsai, centrinėje miestelio gatvėje, Akacijų alėjoje, šurmuliuos tautodailės ir kulinarinio paveldo mugė.

17 valandą Vasaros estradoje pasirodymus pradės koncerto dalyviai, o nuo 19 val. vakarą tęs subatvakaris „Šokim, trypkim, linksmi būkim“.

Dainų iš šokių šventėje dalyvaus daugiau kaip 70 Kauno rajono meno kolektyvų, vienijančių apie 1,5 tūkst. muzikantų, dainininkų ir šokėjų. Bus ir svečių: Kauno valstybinis choras, universitetų kolektyvai, pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, ne vienas kolektyvas iš Panevėžio.

„Ši šventė sutrauks labai daug žiūrovų, todėl stengsimės jiems suteikti puikių ir neišdildomų įspūdžių bei gerų emocijų“, - sakė R.Popovienė.

Vasaros kultūros sostinė

„Žmogus turi pajusti, kokia nuostabi yra Lietuva su savo paveldu, kultūra, šokiais, dainomis", – kalbėjo šventės režisierius Tomas Erbrėderis.

„Norime, kad kiekvienas iš šventės išeitų su šypsena veide,  niūniuodamas kažkokią melodiją. Kviečiame visus „pasidūzginti“. Pažadame, kad šventėje padėsime pasigaminti laimės hormonų“, – linksmą nuotaiką žadėjo T.Erbrėderis.

Prieš beveik 60 metų pirmoji Kauno rajono dainų ir šokių šventė vyko ką tik įrengtoje naujoje Kulautuvos estradoje. „Šiemet šventė vyks atnaujintoje Kulautuvos estradoje, kurioje sutvarkyta aikštės danga, amfiteatras", – džiaugėsi šventės direktorius, Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis.

Jis kalbėjo, kad Kulautuva stengsis pateisinti Kauno rajono vasaros kultūros sostinės vardą. dainų ir šokių šventė tik pradės vasaros sezoną, įspūdingų koncertų Kauno rajono gyventojai sulauks dar ne vieno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
Labai šaunus režisierius yra T.Erbrėderis,pernai jo režisuotą Kauno moksleivių Dainų šventę,mes prisimenam ir šiandien.Didelės sėkmės Jam ir šioje šventėje,manau,kad viskas bus puiku.

JOOO

JOOO portretas
Uždainuos Kauno rajono publika kitaip, kai nuo liepos 1 vanduo pabrangs 40-čia procentų iki 9 litų už kubinį metrą. Tiksliau - užkukuos. " Ačiū" už tai rajono šulams.

ale

ale portretas
koks kvailas straipsnio pavadinimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių