Kauno rajono choras neverks, jei pralaimės paskutinį mūšį

Sekmadienį Kauno rajono „Božolė“ choro laukia lemiama dvikova su Vilniaus rajono „Kaštoniniu“ kolektyvu. Pakeliui į finalą balsingieji pakaunės dainorėliai plušėjo iki devinto prakaito. Netgi nelaimėję pirmosios vietos jie žada kartu dainuoti dar bent metus.

Nespėlioja, kas laimės

Projekto „Chorų karai“ nugalėtoją lems vien tik žiūrovų simpatijos. Komisija šį kartą balų nedalys, tik pabars arba pagirs.

„Nežinau, ar laimėsim. Neįsivaizduoju. Balsuos tik žiūrovai, o kokia bus jų logika per šventes, niekas numatyti negali“, – sakė „Božolė“ generolas Aleksandras Ivanauskas-Fara, paklaustas, kam prognozuoja pergalę.

Abu chorai atliks po dvi naujas dainas ir vieną – jau girdėtą. Kauno rajono choristai iš savo ankstesnio repertuaro planuoja ištraukti nemenką kozirį – kūrinį „Aukštumos“.

„Šią dainą mūsų chorui kartą jau pavyko labai gražiai atlikti, – pasirinkimą motyvavo grupės „Rondo“ lyderis. – Visos trys dainos bus absoliučiai skirtingos. Bus ir klasikos, ir repo.“

Jei Kauno rajono choras pirmosios vietos nelaimėtų, labai neliūdės.

„Tai, kad mes esame finale, jau yra didžiulis pasiekimas. Jei pralošim, didelio liūdesio nebus. Aišku, visi chorai čia ėjo, kad laimėtų. Bet nemanau, kad antra vieta yra blogiausia“, – dėstė choro vedlys.

Jis negailėjo pagyrų konkurentams – Vilniaus rajono chorui.

„Deivydas Zvonkus kuria geras orkestruotes, jie gerai padainuoja, pašoka. Kokio nors trūkumo, kuris man badytų akis, nepastebėjau. Tai stiprus choras“, – pripažino A.Ivanauskas-Fara.

Apleido darbus ir artimuosius

Vertindamas savo chorą, kaip didžiausią privalumą išskyrė energiją, grožį ir ypatingai gerai dainuojančias merginas.

Tačiau „Božolė“ chore pasitaikė ir nesutarimų. „Kiek žmonių – tiek nuomonių. Susėdę aiškindavomės, ką ir kaip darom. Tai yra normalu. Kildavo diskusijų dėl dainų, drabužių, šukuosenų, makiažo. Prašiau, kad choristai dizaineriams, vizažistams leistų atlikti savo darbą, tačiau sprendimus priimdavome visi kartu“, – tikino Fara.

Jo teigimu, ir choristai, ir visi pasirodymams padedantys rengtis profesionalai yra pavargę. „Tačiau pripažinimas atperka viską. Esame labai laimingi ir pagerbti, kad sulaukiame tokio didelio palaikymo. Džiaugiamės, kad įdėtas darbas nenuėjo perniek“, – sakė choro vadovas.

Kai kurie choro nariai mokosi J.Gruodžio konservatorijoje. Ryte jie turi būti paskaitose. Po to – mokyklos konservatorijos choro repeticijoje. Vėliau reikia važiuoti į „Božolė" choro repeticiją, o po jos su choru repetuoti šokius.

„Vaikams nėra kada net tėvų aplankyti. Kai kurie choristai atsisakė dalies atlyginimo, nes dėl choro repeticijų gali dirbti tik pusę darbo dienos. Tai yra didžiulis pasiaukojimas“, – neslėpdamas susižavėjimo pasakojo Fara.

Koncertuos bent metus

Pasibaigus muzikiniam projektui, choro dalyviai ir vadovai dvi savaites ilsėsis, o po to vėl kibs į darbą.

„Rengsime naują koncertinę programą. Tai bus bendras grupės „Rondo“ ir „Božolė“ choro šou. Jis skirsis nuo televizinio pasirodymo, nes gyvam koncertui reikia kitokių judesių, viskas bus perdaryta“, – ateities planus atskleidė choro generolas.

Bendra grupės ir choro veikla numatyta bent metams į priekį. „Žiūrėsim, kaip seksis: ar žiūrovams patinkam, ar jie norės eiti į mūsų koncertus. Jeigu viskas bus gerai, ruošim dar vieną programą“, – svarstė A.Ivanauskas-Fara.


Šiame straipsnyje: Chorų karai

NAUJAUSI KOMENTARAI

balsuojame

balsuojame portretas
Ei, kauniečiai! Laikas vėl parodyti, kad Kaunas yra Kaunas! Visi balsuokime iki pergalės! Visi Lietuvos lietuviai už lietuvius, už BOŽOLĖ!!

ttt

ttt portretas
jie neeiliniai,aš už juos

ttt

ttt portretas
dainavimas superinis,šiurpuliai eina per kūną klausantis choro,na bet panelių apranga,šukuosenos ir grimas tikrai nepatinka,kai kada gaila žiūrėt lyginant su Vilniaus choru,bet Božolės dainavimui lygių nėra.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių