Kauno rajono artojai vėl mėgins įrodyti savo meistriškumą

Kauno rajone, Armaniškių kaime, tame pačiame lauke, kur 2007 metais vyko Pasaulinės arimo varžybos, liepos 4 dieną Kauno rajono savivaldybė ir Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Kauno rajono biuras rengia Kauno rajono artojų varžybas. Šiuo metu paraiškas dalyvauti varžybose jau yra pateikę 10 artojų.

Kaip ir ankstesniais metais, jie varžysis ardami įvairiausiais traktoriais ir plūgais. Varžyboms teisėjaus šeši teisėjai. „Šiemet norime, kad varžybos tiek dalyviams, tiek žiūrovams būtų šventė, todėl programą paįvairinsime meno kolektyvų pasirodymais, įvairiais atrakcionais“, – sakė Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Petras Mikelionis.

Anot organizatorių, šios varžybos – puiki šventė, kelianti artojų meistriškumą ir įrodanti, kad Lietuvoje yra savo darbą išmanančių artojų.

Pirmosios artojų varžybos Lietuvoje surengtos 1966 m. Kauno rajone. Kurį laiką ši tradicija buvo apmirusi ir vėl atgaivinta tik po 43 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PAKAUNĖS ŽINIOS

PAKAUNĖS ŽINIOS portretas
Mūsų Rajono meras, didysis aitvarų, vikingų, irkluotojų, kelininkų, melžėjų, chorų ir meno gerbėjas, miškininkas-medelių sodintojas, vaikų darželių globėjas, pensininkų guodėjas, vagių siaubas, policininkų draugas, žvejų būrelio narys, katalikas, nelaimėlių gelbėtojas, gaisrininkas, daktaras nuo visų ligų, laikraščių steigėjas.....ir etc, Išars geriausiai, pamatysit.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių