Kauno rajone – triuškinama socialdemokratų pergalė

Triuškinamą pergalę Kauno rajono savivaldybėje švenčia socialdemokratai – meru pirmajame ture išrinktas socialdemokratas Valerijus Makūnas, šį postą užimantis pastaruosius aštuonerius metus. Už jį balsavo 54 proc. atėjusiųjų balsuoti.

Antroje vietoje liko Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Justinas Urbanavičius, surinkęs 17 proc. balsų, trečioje – politikos naujokas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Viktoras Pranckietis, pelnęs 6 proc. rinkėjų balsų.

Socialdemokratai pelnė ir daugiausiai – 15 – mandatų savivaldybės taryboje. Toliau rikiuojasi Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (5 mandatai), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (3 mandatai), Darbo partija (2 mandatai) ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (2 mandatai). Partija "Tvarka ir teisingumas", iki šiol Kauno rajono savivaldybės taryboje turėjusi 2 atstovus, neįveikė 5 proc. barjero.

Kardinalių permainų šioje savivaldybėje greičiausiai nebus – socialdemokratai iki šiol turėjo 12 mandatų, kartu su Tvarkos ir teisingumo, Darbo partijomis, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Liberalų sąjūdžiu jie buvo sudarę valdančiosios daugumos koaliciją. Kauno rajono savivaldybės tarybą sudaro 27 nariai – naujojoje kadencijoje vien socialdemokratų balsų pakaktų sudaryti valdančiąją daugumą. Tačiau meru perrinktas V.Makūnas vis dėlto žadėjo burti koaliciją.

„Dar anksti kalbėti, su kuo galėtume dirbti. Yra partijos taryba, prezidiumas – ten aptarsime šiuos reikalus. Galėtume dirbti ir su Darbo partija, net su Tėvynės sąjunga-krikščionimis demokratais, bet, pasikartosiu, apie tai kalbėti dar anksti, – sakė V.Makūnas. – Prieš rinkimus buvo paskleista gandų, esą mes dirbame vieni, į kitų nuomonę neatsižvelgiame. Priminsiu, kad dirbome koalicijoje, kartu dirbti mokame. Turėjome pasitvirtinę programines nuostatas, pagal jas ir dirbome. Ir dabar, subūrus koaliciją, reikėtų pasitvirtinti programą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

!

! portretas
gerai, kad tadas makunas neslepia blogio, nes jei kiemsargiai ves pamokas mokykloje, nieko gero

Genovaitė

Genovaitė portretas
Manau meras turi vadovavimo patirties, tačiau jo kabinetuose dirbantys žmonės, atsainiai žiūri į besikreipiančius,teko lankytis 2014 m.gruodžio mėn. likau l. nepatenkinta aptarnavimo kultūra, nes esu iš kito rajono, sukeitė dokumentus, net neatsiprašė, nes visas dėmėsys tuo metu buvo į „svečius su dovanomis” jiems šypsenos, rankų žestai ir visa kita- laukit jūs praščiokai už durų, nes mes jėga, l. nemalonūs prisiminimai, nenorėčiau grįžti į tą kabinetą.

Taskutis

Taskutis portretas
Kauno rajonas tapo raudonas... laukim žalių žmogeliukų
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių